Bu konu ile ilgili birkaç yazı okudum fakat ne yalan söyliyim kafam basmadı Bir örnek vermek istiyorum. Döviz bazında çalıştığımız bir firmaya faturalarını kesiyoruz dönem sonlarında döviz bazında mutabaktta yapıyoruz. Adamlarda ay sektirmeden ödemelerini yapıyorlar dövizli çek olarak. Buraya kadar herşey güzel.
Ödemeyi yaptıklarında döviz olarak hesabı sıfırladıkları için TL kuru olarak kesilen faturalardaki kurların da ortalamasını alıp TL hesabımızı da kapatıyorlar. Sonrasında çek ödenince kur farkı hesaplıyorlar ya biz kesiyoruz ya onlar. İşte dananın kuyruğu tam bu noktada kopuyor. Onlar bizim kestiğimiz ya da kendilerinin kestiği kur farkı faturasını cari hesapla ilişkilendirmeden başka bir hesapta takip ediyorlar ve kendilerince kapatıyorlar. Konu ile ilgili görüştüğümüzdede sizin faturanızı gidere atıyoruz sonrada gelir yazıp kapatıyoruz minvalinde cevaplar alıyorum. Bu sorunu çözmenin basit bir yolu yok mudur acaba?
Ayrıca yaptıkları işlemin doğruluğu konusunda fikirlerinizi rica ederim.
(Yazı tarzım için özür dilerim daha basite indirgemek için bu şekilde yazdım)
Saygılar;
bil_gin
Ödemeyi yaptıklarında döviz olarak hesabı sıfırladıkları için TL kuru olarak kesilen faturalardaki kurların da ortalamasını alıp TL hesabımızı da kapatıyorlar. Sonrasında çek ödenince kur farkı hesaplıyorlar ya biz kesiyoruz ya onlar. İşte dananın kuyruğu tam bu noktada kopuyor. Onlar bizim kestiğimiz ya da kendilerinin kestiği kur farkı faturasını cari hesapla ilişkilendirmeden başka bir hesapta takip ediyorlar ve kendilerince kapatıyorlar. Konu ile ilgili görüştüğümüzdede sizin faturanızı gidere atıyoruz sonrada gelir yazıp kapatıyoruz minvalinde cevaplar alıyorum. Bu sorunu çözmenin basit bir yolu yok mudur acaba?
Ayrıca yaptıkları işlemin doğruluğu konusunda fikirlerinizi rica ederim.
(Yazı tarzım için özür dilerim daha basite indirgemek için bu şekilde yazdım)
Saygılar;
bil_gin