Dövizli Kira Kontratlarında Damga Vergisi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Cemil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Cemil

Katkı Sunan Üye
Arkadaşlar
Döviz üzerinden yapılan kira kontratlarında Damga Vergisi hesaplarken hangi kuru esas alacağız.

Ynt: Dövizli Kira kontratlarında Damga Vergisi

kontratın başlangıç tarihindeki kuru senelik kira bedeliyle çarpıp binde 1,5 'unu damga vergisi olarak ödeyeceksiniz.

Sayın Beyza
Benim burada öğrenmek istediğim hangi kuru kullanacağımdır. Şimdiden teşekkürler

benim bildiğim efektif kurlar sadece kasa ve banka işlemlerinde kullanılıyor, diğer işlemlerde MB alış kurundan yapılıyor

Bende bugüne kadar Döviz alış kurunu kullanıyordum ancak bir kişi Döviz satış kuru kullanılacak dedi, ikilemde kaldım.

Sayın cemil:

21.12.1998 Tarih ve 23560 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 35 seri nolu Damga Vergisi Genel Tebliğinin 4.ncü maddesinde " Vergiye tabi kağıdın yabancı para cinsinden düzenlenmesi halinde ise kağıt üzerinde yer alan dövizin , kağıdın düzenlendiği tarihteki T.C. Merkez Bankası,nca tesbit ve ilan olunan cari döviz satış kuruna göre bulunacak Türk Lirası karşılığı üzerinden damga vergisi hesaplanacaktır. Damga vergisi " azami tutarı" aşıp aşmadığı hususu buna göre dikkate alınacağıda tabidir"
Denilmektedir.

İyi günler dileğiyle

Yardımlarınız için teşekkür ederim.