fonradar

Düzeltme Beyannamesi ve Defter İbrazı

Üyelik
23 Eki 2009
Mesajlar
5
Konum
Kahramanmaraş
arkadaslar bir mükellefimin kdv beyannamesindeki 45 nolu sütunu doldurmayı unuttum defteri incelemeye istediler fakat defteri bazı sebeplerden dolayı 15 gün içerisinde ibraz edemedim ve vergi denetmeni mahkemeye verdi mükellefimi ve üstüne üstelik herhangi bir matrah farkı olmamasına rağmen düzeltme beyannamesinde kredi kartlı yapılan satış kadar artırım istedi ve sonraki döenem devreden kdvyi sıfırladı. Bu durumda yapabileceğim birsey varmı? Veya mahkemede savunma yapabileceğim önemli bir nokta yardımlarınızı bekliyorum. teşekkürler
 
Ynt: Düzeltme Beyannamesi ve Defter İbrazı

bu KDV yi sıfırlama ve Kredi kartlı satış hasılatının beyan edilen matraha ilave edilmesini, düzeltme beyannamesi vererek siz mi yaptınız? yoksa vergi denetmeni rapor yazarak re'sen tarhiyat mı önerdi.

birinci durumda kendi beyanınıza karşı zaten dava bile açamazsınız. ikinci durumda da denetmen tarafından hazırlanan tutanakta mükellef nasıl bir ifade verdi. bu çok önemli. bunları bilmemiz şart cevap verebilmek için.

bir de eğer defter ve belge ibraz etmemek dolayısıyla işlem yapıldıysa zaten KDV indirimlerinizin reddedilmiş olması şart. bu durumda zaten Kredi kartlı satış hasılatının beyan edilen matraha ilave edilmesinin bir önemi kalmaz. vergi ve ceza burdan çıkar daha çok. çünkü üç kat vergi ziyaı cezası var.

biraz daha açıklayıcı şekilde yazarsanız konunun içinde olan biri olarak cevaplar verebilirim. kolay gelsin.
 
Üst