Düzeltme Kdv Beyannamesi Hakkında

teknogs

Katkı Sunan Üye
Üyelik
5 Ocak 2011
Mesajlar
137
Konum
İSTANBUL
Merhaba forumdaşlar,

Mayıs/2013 kdv beyannamemizi süresinde vermiştik ve 30.000 tl ödeme çıkıyordu. Sorunlar şimdi başlıyor;
  1. Alış faturaları geç geldiğinden dolayı tekrardan süresinden sonra 25 haziranda düzeltme beyannamesi verdik. Fatura toplamları 5.000 tl tutuyordu ve ödenecek vergi 25.000 tl düşmüş oldu. Tahakkuk alırken 25.000 görünmez sadece damga vergisi olan 26,25 tl görünüyor.
  2. Şehven hatadan dolayı satış faturaları iptal olduğu halde hesaplanan kdv eklenildiğinden tekrardan 26 haziran da düzeltme beyannamesi verilmiştir ve ödenecek kdv tutarımız 10.000 tl düşmüştür.
  3. Sonuç olarak süresinden sonra 2 tane dzt kdv verilmiştir. Dzt kdv yapıldıktan sonra tahakkuklarda mahsup tutarı yazıyor yani ödenmesi gereken tutarlar görünmemektedir. Sadece beyannamenin üzerinde ödenecek tutar görünmektedir. Bizde gidip paramızı o tutarda yatırdık ve arada düzeltilmesi gereken kadar da açık vermektedir.
  4. Sonrasında Yenibosna V.D. müracaatta bulunduk bizden dökümler istediler hepsini verdik ve bu olay Haziran ayında oluyor. Aradan hemen hemen 90 günden fazla zaman geçmiştir. Telefonla iletişim kurduğumuzda hep bizi oyaladılar ve en sonunda da isterseniz şikayette bulunun veya dilekçe verin yapılmadı diye falan falan böyle saçma sapan şeylerden bahsetmeye başladı memur beyfendi...

Önceden böyle bir durumla karşılasan olduysa veya herhangi bir fikri olan, yol gösterebilirseniz çok memnun olurum.
 
Yenibosna vd bu tarz işlemim de beni de aylarca bekletti, ancak sonunda yapıldı. Daireye giderek halledin, telefonla olmaz. Keyfi bir etleme mi, sebep öğrenin.
 
Yine aradım, konuştum Geçici ye düşmüş dedi ve evrakları bulamadım dedi benden tekrardan dilekçeyi ve eklerini istedi.
Faks göndermeniz yeterli olur dedi. Neyse buna da eyvallah diyecem gönderdim artık beni ertelemesi için bir geçerli sebep kalmadı.
95 gündür bu neyin bekletmesi olur ki böyle birşey olamaz yaa valla rezillik migrenim başladı bunlar yüzünden...
 
Son düzenleme:
'[email protected]' bu adrese yaptığımız şikayet direk incelemeye alınmış. Memura işlem hakkında sorular sormuşlar, bugün tekrar memurla konuştuğumuzda işleminiz yapıldı tahakkuku alabilirsiniz dedi.
 
Dediğim gibi biz sabır eyledik ama onlar sabır taşını çatlatmayı denediler... Yaz dönemidir dedik uzun sürebilir 20 gün 1 ay ama 90 gün üzeri zamanda bir dilekçeden 1 kademe basamak atlanmaz mı yani?
Neyse sonuç olarak bizler mutlu olduk. Uzun bir süre yenibosna v.d. gözükmemek gerek :D yakında belki bizi incelerler bile hiç belli olmaz.
 
İyi akşamlar,vergi dairesi bizim düzeltme vermeden önceki beyannamemizi, düzeltmeden sonra görebiliyor mu?
 
İyi akşamlar,vergi dairesi bizim düzeltme vermeden önceki beyannamemizi, düzeltmeden sonra görebiliyor mu?

Tabii ki görebiliyor. sisteme yüklediğiniz her şeyi sizin görebildiğiniz gibi görüyorlar. düzeltme beyannamesinde yaptığınız açıklama bu yüzden net olmalı. önceki beyannameyle karşılatırılacak çünkü.
 

Benzer konular

Üst