fonradar

Düzensiz Maaş Ödemesini Alışkanlık Yapmak

Üyelik
6 May 2018
Mesajlar
3
Konum
Antalya
Merhaba iş yerimde maaşımızı yaklaşık 1.5 senedir düzensiz alıyoruz yani 21 günlük ödeme süresini sürekli geçiyor. Son maaşımı 21 gün dolmadan yatırdılar ama işi bırakmak istiyorum. Düzensiz maaş ödemesini bahane göstererek 21 gün dolmadan işi tek taraflı haklarımı kaybetmeden bırakmam mümkünmü. Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Maas odemelerinin gec yapilmasi ve bunun aliskanlik haline gelmis olmasi isci icin hakli fesih sebebidir, ancak burada dikkat etmeniz gereken nokta , sozlesmenizi feshettiginiz tarihte odenmemis ucret alacaginiz olmalidir, odenmemis ucret durumu yokken gecmiste gec odediler diyerek sozlesmenizi hakli sebeple feshedemezsiniz.
 
Şuan hala nisan maaşını almış değiliz.... ayrıca ocak ayında da tam maaş yatmadı sadece 1000 tl yattı maaş başlığı altında bu yeterlimidir sizce
 
Nisan ayı çalışmanız karşılığında mayıs ayında almanız( ayın belirtilen gününde ödenmesi) gereken maaşınızı almadıysanız, maaş ödeme tarihinizin ne olduğu önem arzediyor.
Mart ayındaki çalışmanız karşılığında Nisan ayında almanız gereken maaşınız hala ödenmedi ise bu durum ve daha önceki ödeme düzensizliklerine de dayanarak, ücretlerin tam ve zamanında ödenmemesi nedeniyle sözleşmenizi feshedebilir ve kıdem tazminatınızı ve ödenmemiş diğer ücret alacaklarınız ile varsa kullanılmamış izin sürelerine ait ücretleri talep edebilirsiniz.
Sözleşme feshinizi noter aracılığıyla bir ihbar göndererek feshettiğinizi bildirmeniz sizin yararınıza olur.
 

Benzer konular

Üst