E-Arşiv Fatura Nasıl İptal Edilir ?

gıb sistemini kullanıyoruz. kestiğimiz bir faturayı nasıl iptal edeceğiz?

Konuyla ilgili aramada şöyle birşey buldum

Alıntıdır:
  • E-Arşiv faturanızı alan taraf bir işletme ise, size bir iade faturası oluşturabilir. Bu şekilde, herhangi bir iptal işlemi yapmak durumunda kalmazsınız.

  • Eğer faturayı alan taraf bir son kullanıcı yani bireysel müşteri ise, faturanın alt tarafında bulunan (fatura tasarımınızda olması lazım) "iade" bölümünü doldurarak size geri gönderebilir ve siz bu imzalı bölümü "gider pusulası" olarak kullanabilirsiniz. Böylece, muhasebesel olarak faturanızı iptal etmiş sayılırsınız.

denilmiştir.
 
Benim görüşümce;
eFatura olsaydı eğer, e-fatura iptal portalı (gib websitesinde) iptal edebilirdiniz. Fakat e-arşiv pasif fatura olduğu için ve süre geçtiği için iade kesmesi gerekiyor karşı tarafın.
 
Bizim de başımıza buna benzer bir durum gelmişti. Şahıs firmasını kapatmış, ltd.şti. kurmuş. Bize bildirmediği için kapalı firmaya e-arşiv faturası
kesmiş olduk. Şahıs firması kapalı olduğu için faturayı işleme alıp, iade faturası kesmesi mümkün değildi. Ve dönem de geçmişti. KDV beyannamesi ile bildirimde bulunmuştuk hatta. YMM'miz bir tutanak hazırlamamızı, bu tutanağa ilgili faturaların dökümünü yapmamızı, şahıs firmasının bu faturaları kayıtlarına almadığını, ltd.şti.'ne kesmemiz gerektiği hususlarını içeren bir yazı hazırlamamızı istedi. Üç taraf da bu tutanağa imza attı. Biz de bu tutanağa istinaden faturaları ters kayıt yaptık.
 
Üst