E-arşiv

kadir34

Katkı Sunan Üye
Üyelik
26 Tem 2006
Mesajlar
144
Konum
istanbul
ürün sattığımız firma, ((E-fatura sistemine dahil olmayan firmalar ile E-Arşiv faturaları düzenlenerek, işlemler yürütülecektir )))
şeklinde mail attı, biz e-fatura kapsamına girmiyoruz, e-fatura ya geçmeden e-arşiv kullanılabiliyor mu?
ilgili tebliği okudum e-arşivi kullanmak isteyen önce e-faturaya geçmesi gerekiyor yazıyor,
konu hakkında bilgisi olan varsa yardım rica ederim,
 
e-arşiv e-ft bir üst versiyonu gibidir. Direk e-arşiv başvurulabilir ama ya kendi bilgi işlem sisteminizin çok iyi olması gerekir yada daha yüksek maliyet ile entegretör anlaşması yapmalısınız.
 
sayın merkür2 benden daha tecrübelisiniz asla saygısızlık ediyor ve yanlış bilgi aktarıyor olmak istemem ama kadir34 kendilerinin e-fatura/e-arşivde olmadığını satış yaptıkları firmanın e-arşive geçeceğini belirtmiş, yani bildiğim kadarıyla kadir34 ün bir işlem yapmasına gerek yok, yanılıyor muyum?
 
Merhaba ,
e-Fatura sistemine geçmeden e-Arşiv fatura kullanılamaz öncelikle bunu söylemek isterim. e-Fatura maliye bakanlığının zorunluluk kapsamında olan firmalarının yanında zorunluluğa girmeyen firmalar içinde inanılmaz kolay ve rahat bir uygulamadır. Faturalaştığınız firma e- faturaya geçtiğini ve bütünkayıtları artık dijital olarak saklayacaklarının kararını sizlere bildirmişler bir örnek vermem gerekir ise büyük perakende zincirlerinden biri mal tedarik ettiği firmaların zorunlu olmasa bile e-fatura sistemine geçmesini mal alımında ön koşul olarak tutmuştur. Kurum böyle bir karar almış olabilir eğer böyle ise e- faturaya geçerek bu kurum ile e-fatura üzerinden faturalaşabilirsiniz, e-arşiv kullanımına da geçerek diğer müşterileriniz ile e- arşiv fatura göndererek maliyetlerinizi inanılmaz azaltabilirsiniz.

Sorunuzu anladığım kadar ile cevapladım. Eğer farklı bir durum söz konusu ise özelden ulaşırsanız detaylı bilgilendirme sizlere sağlarız

Satgılarımızla
 

Benzer konular

Üst