fonradar

E-Beyan Pişmanlık

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan figo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

figo

Katkı Sunan Üye
e-beyanname yoluyla kanunu süresi içerisinde düzeltme beyannamesi kestirirken (muhtasar) sistemin işleyişini tam olarak bilmediğimden pişmanlık seçeneğini işaretlemedim. dolayısıyla ödeme olduğundan ceza kesti. sizlerinde takdir edeceği gibi pişmanlık seçeneğini ceza kesileceğini bile bile işaretlememek kimsenin yapacağı iş değildir. program bu konuda herhangi bir uyarı vermemektedir. ben neden böle bir imklan varkan göz göre göre ceza yemek istiyeyim. program bu konuda yeterli, uayrıları yapmıyor.

bu tür olayla karşılaşan arkadaş varmı. bu cezanın terkini için nasıl bir yol izlemeliyim. çünkü orda pişmanlık işaretlense cezası yok.

Ynt: e-Beyan Pişmanlık

sayın figo ;

figo ' Alıntı:
......... kanunu süresi içerisinde düzeltme beyannamesi ...................

demişsiniz.
eğer dediğiniz gibiyse yani beyannamenizi ayın 23'ü saat 00:00 dan önce vermişseniz ceza kesilmemesi gerekir. yinede sistem kesmiş ise vergi dairenizle bi görüşün. sonuç alamazsanız itiraz yoluna gitmelisiniz. ( vergi dairesinden cevap beklerken itiraz için yasal sürenizi geçirmemeye dikkat edin.)
kolay gelsin.

aynı durum benim başıma geldi vergidairesiyle görüştüm normal düzeltmeleri yaptım vergi dairesinden cezai kaldırdılar ...

düzeltme beyannamesi 23 ünden sonra 15 gün dikkate alınarak kanuni süresinde verildi. bende e-beyanda düzeltmeyi seçmemişim ceza kesti. bunun terkininden bahsediyorum. çümkü pişmanlık en doğal hak ve orda dikkatsizlikten veya bilmemekten işaretlememek bu hakkı istemiyo anlamına gelmez. zaten programın buna fırsat vermemesi gerekir ama bunun TUZAK olduğu apaçık belli

arkadaş yokmu bu konuıda örnek teşkil edilecek bi uygulama. düzletme veripte ben pişman değilim ceza kes deme işini kim yapar bile bile

aradan 7 sene geçmiş ama kusura bakma. ben yaparım. niye yaparım? mükellef 15 gün içerisinde parayı ödeyemeyecek durumdaysa "uzlaşma" hakkı yanmasın diye yaparım.