e-beyanda Hata

Üyelik
27 Tem 2005
Mesajlar
72
Arkadaşlar merhaba. Az önce e-beyan yolu ile geçici vergi beyannamelerini gönderdikten sonra, kurum geçicilerde yanlışlıkla önceki dönemlerde hes. geçici vergi sütununu kullanmam gerekirken, 4325 sayılı kanun kapsamında indirilecek geçici vergi sütununu kullanmışım. Dolayısıyla ödenecek geçici vergilerde bir sorun yok , ancak tahakkuk fişinde mahsup kısmı boş. Bu hatamı nasıl telafi etmem gerekir sizce. Nasıl bir yol izlemeliyim. Hiç birşey yapmasam böylece kalsa ileride herhangi bir sorunla karşılaşırmıyız. Yoksa mecburen vergi dairesine müracat edip düzeltme yoluna mı gitmem gerek.
Arama bölümünden aradım ancak tam bir açıklama bulamadım.Acilen bilgilendirirseniz çok memnun olurum.Şimdiden teşekkürler.
 
Sayın Ziya Coçkun;
Mahsup etmediğiniz geçici vergi için düzeltme beyannamesi vermeniz gerekmektedir. Bu beyannamesi kağıt ortamında hazırlayıp bir dilekçe ekinde bağlı bulunduğunuz vergi dairesine vereceksiniz. Aynı olay Kurumlar vergisi beyannamesinde benim başıma geldi ve Eylül 2005 de işlemimi tamamlatabildim. Bizim vergi dairesi biraz yavaş ama sonunda düzeltildi. Böyle bırakırsanız mahsup etmediğiniz tutar kadar fazla ödediğiniz geçici vergi tutarı olacaktır. Takdir sizin...
İyi çalışmalar.
 

Benzer konular

Üst