E-Beyanname *****Beyanname Gönderme*****

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ZİNDAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ZİNDAN

Moderator
Forum Yönetimi
Yeni gelen bir mükellefe 2007/05.dönemine Kdv beyannamesini internetten gönderebilirmiyim.? Daha önceden hiç verilmemiş.
Aynı şekilde 10-2006/12-2006 ve 01-2007/03-2007 dönemi muhtasarını hiç vermemişler, bunlarıda göndermem gerekiyor.?
Gönderebiliyorsam özel onaydan sonra hangi şıkkı işaretlemem gerekiyor.?

Yada posta yoluylamı göndermem gerekiyor.?

Tam net bir bilgim olmadığı için özel onaydan sonraki kısımdada ilerlemeye tereddüt ettim.(En yüksek ceza kesilcek vs.. felan diyor.)

Uygulamasını yapan arkadaşlar edindikleri bilgileri paylaşabilirlermi acaba.?

Teşekkürler.
Kolay gelsin.

Ynt: E-Beyanname *****Beyanname Gönderme*****

SN ZİNDAN;

Pişmanlık işaretleyip gönderin hepsini internetten gönderebilirsiniz..

Kolay gelsin..

göndermek istediğiniz beyannameleri paketleyip internetten gönderebilirsiniz.pişmanlığı seçin önünüze açıklama kısmı çıkacak.eskiye dönük beyanname vermenizi gerektiren nedeni sorucaktır size.gerekli açıklamayı yapın onaylayın.

ÖZEL seçeniğinden sonra PIS (pişmanlık) seçeneği işaretliyorum.Sonrasında mükellefiyin yapısını ve ceza indirimini soruyor.Ondan sonrasında ise şöyle bir ikaz geliyor.ve Beyannameyi gönderemiyorum.

Pişmanlık Talepli özel onay işareti seçilen beyannamede ödenecek vergi sıfır olamaz.

Bu durumda ödemesi olmayan beyannameleri gönderemiyormuyuz yani. :o !!!!!

göndermek istediğiniz beyan muhtasar ve ödeme yok ise gönderemezsiniz. çünkü muhtasar beyanla beyan edilecek bir şey yok ise beyan verilmez.

Arkadaşlar beyannameleri gönderdim.Ancak pişmanlık seçeneği ile değil, KSS ( kanuni süresinden sonra ) seçeneği ile.

Sonuç olarak:

- Beyannamenin kendi tahakkukunu çıkarıyor (14,10-ytl)
- Vergi ceza ihbarnamesinin aslını çıkarıyor.(48,00-ytl)(gösteriyor)
- vergi ceza ihbarnamesinin tahakkunu çıkarıyor.(32,00-ytl)(gönderirken 376 dan yararlanmak isteyip istemediğinizi soruyor, şıkkı işaretliyorsunuz ve 3/1 düşerek tahakkuk ettiriyor.)

nane ' Alıntı:
göndermek istediğiniz beyan muhtasar ve ödeme yok ise gönderemezsiniz. çünkü muhtasar beyanla beyan edilecek bir şey yok ise beyan verilmez.

Sayın nane;

Muhtasar beyannamesinde beyan edilecek herhangi birşey yoksa vergi kodlarından 151 i seçiyorum ve yanlarınada 0,00-ytl ve 0,00-ytl yazıyorum.O şekilde gönderiyorum.Sadece 14,10-ytl damga vergisi çıkıyor.Aksi halde vergi dairesine gidip dilekçe ile vergi kodunu kapattırmak gerekir beyanname vermiyeceğim diye.Ödeme olduğu zamanda tekrar gidip dilekçe verip açtırmak gerekir.Bu şekilde daha pratik bence.

Biraz önce bu şekilde Muhtasarlarıda gönderdim.

Herkese Teeşekkürler.
Kolay gelsin.

ZİNDAN ' Alıntı:
ÖZEL seçeniğinden sonra PIS (pişmanlık) seçeneği işaretliyorum.Sonrasında mükellefiyin yapısını ve ceza indirimini soruyor.Ondan sonrasında ise şöyle bir ikaz geliyor.ve Beyannameyi gönderemiyorum.

Pişmanlık Talepli özel onay işareti seçilen beyannamede ödenecek vergi sıfır olamaz.

Bu durumda ödemesi olmayan beyannameleri gönderemiyormuyuz yani. :o !!!!!

SN ZİNDAN,
gönderdiğiniz beyannamelerde ödeme çıkıyorsa;pişmanlık seçeceksin..ödeme çıkmıyorsa kss seçeceksin.

Zindan üzerinde Bugün 13:48:28' Alıntı:
...
Muhtasar beyannamesinde beyan edilecek herhangi birşey yoksa vergi kodlarından 151 i seçiyorum ve yanlarınada 0,00-ytl ve 0,00-ytl yazıyorum.O şekilde gönderiyorum.Sadece 14,10-ytl damga vergisi çıkıyor.Aksi halde vergi dairesine gidip dilekçe ile vergi kodunu kapattırmak gerekir beyanname vermiyeceğim diye.Ödeme olduğu zamanda tekrar gidip dilekçe verip açtırmak gerekir.Bu şekilde daha pratik bence.
hata yapmışsınız. muhtasar beyan özelliğklidir. eğer beyan edilecek bir kesinti var ise verilir yoksa verilmez. dilekçeyede gerek yoktur. v.idaresi gerekirse inceleme yapar, siz dilekçe verdiniz diye bu inceledande vazgeçmez.

Sayın nane;

Ben (tanıdığım meslektaşlarımda dahil) e-beyanname çıktığından beri boş muhtasarları bu şekilde gönderiyorum, aynı şekilde e-beyanname çıkmadan önce elden verirkende bu şekilde sıfır yazarak veriyor ve tahakkukunu alıyorduk.

Dediğiniz doğru olabilir belki.

Ancak beyanname vermezsek, dilekçede vermiyerek haberdar etmezsek durumdan, farzedelim firma kapanacağı zaman bize verilmemiş muhtasarlarınız var diyeceklerdir.(Sizin varsayımınıza göre muhtasar verilmediği zaman demekki ödemeleri yokmuşki vermemişler diye düşünmeleri lazım ve lafını bile etmemeleri lazım)(Hem beyan esasına <sadece olduğu zaman verilebilen kdv2 gibi> göre olan bir vergi için verilmemiş beyannamesine inceleme başlatılması çok daha mantıksız olur.).
Çünkü daha önceden birçok kez muhatap olduğum açıklamaya göre; muhtasarıda, kdv ve diğer beyannamelerle birlikte verilmemiş beyannameler arasında sayıyorlar.

Bu durumda benim fikrime göre; Ya muhtasar beyannamesi verilmeli, yada dilekçe ile kapattırılmalıdır.

Teşekkürler.
Kolay gelsin.