E Beyanname Düzenleme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mes_ar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mes_ar

Tanınmış Üye
Merhaba,
Aynı mükellefe ait bu ayın KDV'sini düzenlerken geçen aykinden yararlanıp sadece miktarlarını değiştirerek beyanname düzenlemek istiyorum. Fakat, farklı kaydet diye birşey yok. Bu mümkün mü yoksa her seferinde bütün bilgileri tekrar mı girmeliyim?

Ynt: E Beyanname Düzenleme

anlayamadım.gelirler in sitesinden indirdiğiniz programda düzenlemiyormusunuz.

bdp programını açıyorsun.Dosya/Aç/beyannameler/mükellefin vergi kimlik numarasını seçiyorsun ve düzenlemek istediğin beyannamenin bir önceki doldurulmuşunu seçiyorsun ve üzerinde değiştiriyorsun bilgilerini.

Kolay gelsin.

e-beyan kullanıyorsanız; ekrandaki ayı değiştirdiğinizde o aya ait isimle kayıt yapar. başka bir şey yapmanıza gerek yok.

Merhaba,
E Beyanname düzenlerken dosya aç dan mükellefin vergi numarasına girdiğimde, geçmişte bu mükellef adına kayıt ettiğim bazı beyannameler görünüyor, bazıları görünmüyor. Mesela aynı mükellefe ait ağustos KDV Beyannamesini görebilirken, bana asıl lazım olan kasım KDV Beyannamesini göremiyorum. Bu neden kaynaklanıyor olabilir?

şifrenden girerek gönderilen byn.paketlerinden de ,onaylanmış beyannamelerini görebilirsin.(hem beyanı,hem tahakkukunu)

mes_ar ' Alıntı:
Merhaba,
E Beyanname düzenlerken dosya aç dan mükellefin vergi numarasına girdiğimde, geçmişte bu mükellef adına kayıt ettiğim bazı beyannameler görünüyor, bazıları görünmüyor. Mesela aynı mükellefe ait ağustos KDV Beyannamesini görebilirken, bana asıl lazım olan kasım KDV Beyannamesini göremiyorum. Bu neden kaynaklanıyor olabilir?

Birini vergi kimlik numarası üzerinden kayıt etmiş olabilir, diğerinide tc kimlik numarası üzerinden olabilir, eğer şahıs isletmesi ise tabi.Kontrol et.Belki sebebi bu olabilir.

ZİNDAN ' Alıntı:
Birini vergi kimlik numarası üzerinden kayıt etmiş olabilir, diğerinide tc kimlik numarası üzerinden olabilir, eğer şahıs isletmesi ise tabi.Kontrol et.Belki sebebi bu olabilir.

Kesinlikle bu, çünkü artık kayıtları TC kimlik numarası üzerinden yapıyor, Yanlız önceki aylardaki beyanlar üzerinde değişiklik yapmanızı tavsiye etmiyorum, çünkü siz beyanlarınızı girersiniz girersiniz birde bakmışsınızki E-Beyannamede versiyon değişikliği olmuş :) tekrardan girmeniz gerekebilir...

Size tavsiyem kullandığınız Muhasebe proğramından E-Beyanname hazırlamanız...

İyi çalışmalar,
Mustafa ÖZİLİK

Bilgisayarım'ın altında c nin altında ebyn in altında beyannamelerin içinde bir önceki kdv beyannamesini kopyala yapıştır işlemi ile çoğaltıp adını aya uygun olarak değiştirip daha sonra bdp ile programdan açtığımızda üstünde miktarları değiştirip, kaydederseniz yeni ayın beyannamesi oluşmuş olur.
İyi çalışmalar.

Özür dileyerek bu aynı mükellef için geçerli olup eski beyannamenin dosyası da saklanmak isteniyorsa kullanılabilir (pekte pratik bir uygulama olmamakla birlikte yazmış bulundum),
İyi çalışmalar.

acildir beyanname düzenleme programım çalışmıyor.

acildir !!! Bilginize ve ilginize..merhabalar.benim bilgisayarım da pdp ' nı açmıyor.önerilen bütün uygulamaları yaptım gene olmadı.başına gelen birileri yardımcı olursa sevinirim.Tşk.