E-Beyannamede Yenilik !!!!

AYSE

Tanınmış Üye
Üyelik
18 May 2010
Mesajlar
3,910
Konum
istanbul
Evet arkadaşlar e-beyannamede öyle bi yenilik var ki akıllara zarar. Bir beyanname görüntüledikten sonra, diğer beyannameyi açmak için 20 saniye bekletiyor. Soluk alma süresi gibi, çok saçma, yersiz, ekran önünde zaman kaybı
 
arkadaşlar herkesin duyarlı olması ve en azından bi nebze yapılana sessiz kalmaması gerekiyor. Aşağıda Nizamettin Bozkurt üstadımızın yazısını paylaşıyorum.Lütfen herkes en azından kopyala yapıştır yaparak bir mail atsın.



[email protected] (Bu e-posta adresine de aşağıdaki e-postayı gönderdim, lütfen en azından kopyala yapıştır diyerek sizlerde gönderin, taşın altına elinizi koyun.)

Sayın yetkili ve yetkiliker;

E-beyanname sayfasında belge görüntüleme esnasından getirilen 20 saniye barajı nedir. 1. belgeyi görüntüledikten sonra 20 saniye beklemenin ne amacı vardır.

Bizler SMMM olarak kullandığımız muhasebe proğramları sayesinde yüklediğimiz paket içerisindeki tüm beyanname ve tahakkuk pdf dosyalarını tek tıkla bilgisayarımıza indirebilmekte, toplu olarak yazıcıdan çıktı alabilmekte, ve istediğimiz mükellefe hızlı bir şekilde e-posta gönderebilmekteydik. Tabii tüm bu işleri çabucak yapabilmemiz için bu belgelerin peş peşe belkide saniyeden az bir zaman içinde görüntülenmesi gerekmekte. Uygulamaya koyduğunuz bu 20 saniye barajı bizleri proğramlarımızın tüm bu işlevlerinden mahrum etmiş durumda. Kuruşu kuruşuna parasını ödeyerek lisanslı aldığımız programların bizler için en kıymetli özelliğini böyle bir çırpıda elimizden almaya hakkınız yok.

20 saniye barajı nedir ? Neden böyle bir karar alınmış ve uygulamaya konmuştur. Bu kararı veren ve uygulamaya koyan bürokratlarımızı e-beyan kullanarak 50-100 tane beyanname yüklemelerini ve bu beyannameleri ve taahhuklarının çıktısını almaya davet ediyorum. Bizler 1 mükellefin işi ile uğraşmıyoruz, tüm mükelleflerimize ait dökümanlara hızlıca ulaşmak durumundayız, boşa geçirecek 1 dk kamız yok. Sonuçta bizler GİB ile mükellef arasında aracıyız. Sizden aldığımız tahakkukları sahibine ulaştırıyor ve ödenmesini sağlıyoruz. Bu tahakkukları almak için uzun süre ekran başında kalamayız. 100 adet beyannamenin beyanname ve tahakkuk olarak çıktısını alalım desek yazdırma zamanıda hesaba katılırsa en az 90 dakika 1,5 saat sürer. Ekrandan gözünü ayırmamak şartı ile .....

El insaf, teknoloji almış başını gider iken, bir devlet kurumu olarak sizlerin teknolojinin önüne set çekmeye ne hakkınız olabilir. Teknolojinin bizlere sunmuş olduğu imkanları parasını da ödeyerek satın almış iken, bunu komik görünen bir 20 saniye barajı ile işlevsiz hale getirmenizin mantıklı bir açıklaması var mı çok merak ediyorum. Eğer alt yapınız yetersiz geliyor ise bu konuda yatırım yapın, alt yapınızı güçlendirin, teknolojinin nimetlerine gem vurmaya hakkınız yok.

Ha bizleri elimizde beyanname GİB memurunun önünde sırada bekletmişsiniz, ha ekran başında sırada bekletmişsiniz. Bizi eski günlere döndürmeyin. Hem Memurunuzun zamanında yaptığı işleri biz SMMM ler üzerine yüklediniz, hemde şimdi bu işi artık siz yapacaksınız ama yinede sıranızı bekleyeceksiniz diyorsunuz ki; bunun akla yatar yanı yoktur.

Söz konusu uygulamanın ivedilikle kaldırılması gerekiyor. Çünkü bu uygulama biz SMMM ler için, özellikle büro çalıştıran SMMM ler için Çin işkencesinden farksızdır.
 

Benzer konular

Üst