E Bildirge cevpalanızı İçin Teşekkürler

Üyelik
9 Mar 2015
Mesajlar
1
Konum
çorum
03.08.2011 tarihinde (a) şirketimizde bir işçimizi nakil kodu vererek (b-inşaat dosyası) şirketimize aldık, ancak 23.09.2011 tarihinde SGK müdürlüğü inşaat dosyamızı iz durumuna aldığı için e bildirgesini veremedik. Mali Müşavirimizde SGK müdürlüğüne başvurarak inşaat dosyasına aldığımız işçinin giriş bildirgelerini iptal ettirdi ve biz de a şirketimizden de 04.08.2011 tarihinden itibaren e bildirgede bu işçimizin geri kalan sigortasını bildirmeyi unuttuk, ayrıca(Mali Müşavirimiz bize 24.09.2011 tarihi itibariyle a şirketinden yeniden sigorta başlatmamızı istedi.) bu durumda düzeltme işlemleri yapmak için ek bildirge versem bu durum sigortasız işçi çalıştırmaya girer mi? teşekkürler.
 
sigortasız işçi çalıştırmaya girmez,
çünkü ek bildirge, normal bildirgeler de olduğu gibi, çalışanın sigortalı bildirim yükümlülüğünü yerine getirmiş oluyorsunuz
burada sadece geç bildirim söz konusu
sigortasız işçi çalıştırmaya girmesi için sgk'nın veya başka bir kamu kurumunun bunu tespit etmesi gerekirdi.
zaten 5510 sayılı kanununda her iki durum için ayrı idari para cezaları öngörülmektedir.
 
04.08.2011 son çalıştığı tarihe kadar her ay için ek bildirge vermeniz gerekir. Üç aydan daha eski tarihe ek vereceğiniz için durumunuz denetime sevk edilecektir. Denetimde hataen bildirimi unuttuğunuz tesbiti sonrası bildirgeler işleme alınacaktır. (bunun yapılmasının nedeni geçmişe dönük çalışmayan birinine gün kazandırma sahtekarlığının önüne geçmektir.)
 
Üst