e-bildirge giriş tarihi

jaques

Katkı Sunan Üye
Üyelik
10 May 2008
Mesajlar
158
Konum
GAZİANTEP
ssk dosya açtığımda işçi çalıştırmaya başlanma tarihi olarak 10.09.2008 ve çalıştırılacak işçi sayısı da 1 olarak bildirdim. işçi girişi tekrar olduğu için şifre aldıktan sonra girişi yapacaktım. Yanlız bügün 10.ayın 13'ü ve daha şifreyi almadım. Yarın şifreyi alınca internetten işçinin girişini 10.09.2008 olarak girsem ceza yermiyim. yada girişi şifre aldığım tarih 14.10.2008 olduğu için 15.09.2008 olarak girsem sorun olurmu, işyeri bildirgesinde işçi çalıştırılmaya başlanacak tarih 10.09.2008 göründüğü için.
 
Ynt: e-bildirge giriş tarihi

Son gün 11/10 hafta sonu olduğu için bugün ya vereceksiniz yada ipc ödeyerek daha sonra vereceksiniz. Bildirimi hazırlayıp posta ile iadeli taahütlü gönderin. (imzalar kaşe vs eksiklik olmasın.)
 
Ynt: e-bildirge giriş tarihi

sayın nane, ssk da 30 gün hesabı varmış, öyle diyorlar cumartesi veya hafta sonu bir sonraki iş gününe sarkmazmış doğrumu
 
Ynt: e-bildirge giriş tarihi

ben işyeri bildirgesinde 1 işçi bildirdim. peki ben işyeri bildirgesini hazırlarken yarın gelip başlayacak diye 1 işçi bildirdim ve ertesi gün o işçi işe gelmedi dolayısıyla o gün işe başlamadı.(işyeri bilidrigesinde sadece çalıştırılacak işçi sayısını yazıyoruz, hangi işçi çalıştırılıacak yazmıyoruz), şifre aldıktan sonra başka bir işçi işe aldım ben şifre aldığım gün ertesi güne giriş yaptım. sorum şu işyeri bildirgesinde işe başlayacak 1 işçi 10.09.2008 da işe başlayacak görnüyordu ama işe başlamadı ve doalyısıyla ben şifre aldıktan sonra 10.09.2008 tarihli geriye dönük işçi giriş bildirgesi düzenlemedim, bundan dolayı i.p.c. kesilir mi ?
 
Ynt: e-bildirge giriş tarihi

arkadaşlar konu hakkında tecrübe ve bilgisi olan yok mu
 
Ynt: e-bildirge giriş tarihi

Merhabalar,

aynısı başımıza geldi.
Sizin düşündüklerinizi aynen düşündük, fakat en mantıklı yol İPC ödeyerek işe giriş bildirgesini elden vermek, yada posta ile gonderdıysenız pazartesi olduğunu belirterek İPC den kurtulabılırsınız.
İşçi gelmedi şeklinde beyanda bulunursanız inceleme olur. Defter kayıtlarınızdaki ücret ödemesine (aylık bordo) bakılır.
 

Benzer konular

Üst