E-Bildirge Şifresi

Cemil

Katkı Sunan Üye
Üyelik
12 Nis 2006
Mesajlar
296
Konum
istanbul
Arkadaşlar
Bir şirketin personel sorumlusu işten ayrıldı, ancak şirkerin E-Bildirge şifrelerini vekalet ile SSK kurumundan bu arkadaş almıştı. Çıkarken şifreleri şirket yetkilisine teslim etti. Bu arkadaş kendisi aldığı için bu şifreleri SSK kurumundan iptal ettirmek istiyor.
Böyle iptel ettirme yetkisi varmıdır ve iptal ettirmez ise ileride o arkadaşı yükümlülük altına sokabilecek bir sorumluluğu varmıdır. Çünkü şifreler şirket kapanmadığı sürece geçerlidi..
Lütfen konu ile ilgili bilgi verirmisiniz.
Kolay Gelsin
 
Ynt: E-Bildirge Şifresi

ssk nın ilgili il ya da bölge müdürlüğüne bir dilekçe ile başvurmak yeterlidir.

personel kendi için başvurabilir ya da şirket personelin yetkisini iptal ettirmek için başvurabilir.
 
Ynt: E-Bildirge Şifresi

şifreyi kullanacak yeni arkadaşa şirket tarafından verilecek yeni bir vekaletname ile durumu belirteceginiz bir dilekçe ile e-bildirge servisine başvurmanız yeterli olur.
 
Ynt: E-Bildirge Şifresi

konunun açılması iyi oldu

eski işyerimde ben de vekalet ile şifre almıştım..
sorumluluk durumu nedir? SSK'ya nasıl bir dilekçe vermem uygun olur?
 
Ynt: E-Bildirge Şifresi

SSK
.... İL MÜDÜRLÜĞÜ'NE

müdürlüğünüzde ...................... dosya nosu ile kayıtlı olan XYZ a.ş. ile olan iş sözleşmem ............... tarihinde sona ermiştir. bu tarihten itibaren şirket adına tarafıma verilmiş olan şifrelerin iptalini .....................................

syg ..
 
Ynt: E-Bildirge Şifresi

eğer şifre kullanma yetkisi çalışana verilmiş ise işten ayrıldığında mutlaka iptal ettirmeli. eğer sadece şifreleri ssk'dan teslim alma ile ilgili işlem yapıldı ise şifreler iptal edilmez.
iptal edilmesi gerekirken iptal ettirilmez ise; gelecekte ssk bilgisayarlarına bir saldırı olur bu da sizin eskiden yetkili olduğunuz firmanın bilgisarıdan olur ise ssk sizi sorumlu tutar.(biraz uçuk oldu ama olamaz olmaz demeyin.)
 

Benzer konular

Üst