e-Bildirge Şifresinin İptal Edilmemesi

smmm-ankara

Katkı Sunan Üye
Üyelik
20 Şub 2009
Mesajlar
296
kapanan işyerine ait kapatma ile ilgili tüm bildirimler yapıldı fakat e-bildirge şifresini iptal etmek istemiyoruz, ilerde ssk'yla ilgili düzeltme vermemiz gerekebileceğinden ve kapanmış işyerine tekrar şifre almak zor olacağından.

kapanmış bir işyerinin e-bildirge şifresini iptal ettirmesek ssk açısından bir sorun olur mu (şifrenin kullanım sorumluluğu dışında)
 
Ynt: e-bildirge şifresinin iptal edilmemesi

İptal ettirmemenizin cezai bir yaptırımı yok. Ancak Kapanış verdikten sonra kapanış işlemleriniz yapılınca şifrenizin size bir faydası olmuyor. Giriş yapıyorsunuz ana ekran geliyor gerisi yok. Borç sorgulama yapmak istediğinizde "İşyeri Kanun Kapsamından Çıkmış,İşlem Yapılamaz." açıklaması ile karşılaşırsınız. Sigortalı giriş/çıkış içinde aynı şekilde. Ayrıca sorunuzda belirtiğiniz gibi geçmişe dönük bildirim işlemlerinine henüz izin verilmediği için yapamazsınız.
 
Merhaba,

arkadaşlar, mükellef kendi işyerinde sigorta dosyasında sigortalı gözüküyordu. Eski muhasebecisi yapmış bunu bu zamana kadar devam etti. Sigorta müfettişi bu durumu görüşmek için mektup gönderdi kendisine ama bir türlü gidemedi görüşmeye.

bu ay prim tahakkukunu almak istediğimde;
sorgu ekranında "İşyeri Kanun Kapsamından Çıkmış,İşlem Yapılamaz." ibaresi yer alıyor.. Kurum sanırım resen terk yapmış.

işyeri devam ediyor, kapanan birşey yok ama şimdi ne yapmak lazım.

bildirge verilmediğinden cezalı mı olacak, kapanış yaptılarsa çıkış yapamıyorum giremiyorum çünkü.

işin içinden çıkamadım
 
bu mesaj yüzünden 02-2014 döneminin bildirgesini de veremiyorum.
muhtemelen bağkur kapsamına alınacak mükellef. Ancak bildirgeyi veremediğim için İPC kesilecek mi?

02-2014 dönemi 4 a kapsamında prim tahakkuk etmediğine göre, 4 b li olarak prim tahakkuku 31.03.2014 tarihine kadar mı?
 
Görüşmekten kaçındığınız için muhtemelen geçmişe dönük bildirgeleriniz resen iptal edilmiştir ve geçmişe dönük bağkur açılmıştır.
 
müfettiş İstanbula gitmiş, görevi bitmiş bu nedenle görüşemedik. Ama mükellefin sosyal güvenlik merkezine, İl SGK Müdürlüğünden bununla ilgili bir yazı bırakmış olmalı dosyasında yer almak ve buna göre işlem yapmak adına.. umarım böyledir.
 
Üst