fonradar

E-bildirge Sorusu

Üyelik
15 Tem 2005
Mesajlar
9
ay icerisinde bir perosneliniz hem tam gun raporlu hemde ay icinde vefat ediyor.. Ebildirgede ssk gnu olmayani kabul etmiyor.. ben bu kisinin cikisini nasil gosterecegim yardimci olursaniz sevinirim tesekkur ederim.

İyi Çalışmalar
 
Sayın zahrent...
İlgili personel için...
1 - Gün sayısını 00 yapınız...
2 - Eksik gün nedeni bölümüne istirahat olarak işaretleyiniz...
3 - Çıkış tarihini yazınız...
4 - Çıkış nedenine ölüm yazınız...
ben denedim bu şekilde kabul etti...
Saygılarımla...
 
E-Bildirgede Prim ödeme günü ve kazancı olmayan

Merhaba,
Sigorta Primleri Daire Başkanlığı'nın 04.07.2005 tarih 16-347 Ek genelgesinde,prim ödeme günü ve kazancı olmayanların da e-bildirgede gösterileceği belirtilmiştir.
Kod:
V- ÇEŞİTLİ NEDENLERLE AY İÇİNDE PRİM ÖDEME GÜN SAYISI VE KAZANÇ  	TUTARI OLMAYAN SİGORTALILARIN AYLIK PRİM VE HİZMET BELGESİNDE 	GÖSTERİLMESİ:
Daha önce, çeşitli nedenlerle (istirahat, ücretsiz izin vs.) ay içinde prim ödeme gün sayısı ve prime esas kazanç tutarı olmayan (sıfır gün ve sıfır kazançlı) sigortalılar aylık prim ve hizmet belgesinde gösterilmemekteydi.
	Ancak, söz konusu uygulamada, ay içinde prim ödeme gün sayısı ve prime esas kazanç tutarı olmayan sigortalıların aynı ay veya takip eden ay içinde hiç işe başlamadan işten ayrılması halinde, internet ortamında verilen aylık prim ve hizmet belgesinde işten çıkış tarihinin gösterilememesi, yine aynı sorunun kağıt ortamında Ünitelerimize verilen belgelerde bu sigortalılara ait işten çıkış tarihlerinin bilgisayara girişinin yapılamaması nedeniyle, bundan böyle ay içinde prim ödeme gün sayısı ve kazanç tutarı olmayan sigortalılar da gerek internet ortamında gönderilen, gerekse kağıt ortamında verilen aylık prim ve hizmet belgelerinde ismen gösterilecek, ancak bu sigortalıların prim ödeme gün sayısı ve kazanç tutarı bölümüne (0) sıfır yazılacaktır
 

Benzer konular

Üst