e- Bildirgede İşkur No.su

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fugenc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

fugenc

Tanınmış Üye
01.08.2009 dan itibaren e-bildirgelere işkur numaraları da girilmek zorundaymış. İşkurdan numara almak çok zordu, acaba son günlerde numara alan , bu uygulamadan haberi olan var mı??

Ynt: e- bildirgede işkur no.su

Sayın Fügenç
Haziran ayı sgk bildirgeleri ile ilgili olarak aşağıdaki işlemler yapılacak.01.08.2009 tarihinden itibaren bildirmler tek yerden olcağından işkur numarlarıda e-sgk kullnaıcı işlemlerinden güncellenecek

AYLIK PRİM HİZMET BELGESİ İLE İLGİLİ OLARAK;

2009/Haziran ayına ilişkin düzenlenecek olan aylık prim ve hizmet belgesinden başlanılarak, e-bildirge programlarında; vergi kimlik numarası ve vergi dairesinin unvanı ile gerçek kişi işverenin TC kimlik numarası girilmemiş ya da hatalı girilmiş olan işyerlerinin sistemden düzeltilmesi/girilmesi istenilecektir. Düzeltme işlemi e-bildirge programından Internet üzerinden yapılacaktır. Söz konusu bilgilerin girilmemesi halinde bildirge girişine izin verilmeyecektir.

Güncelleme işlemi yapılırken (özellikle şirketler için) ?Tescil kütüğü güncelle? uyarısı gelebilmektedir. Söz konusu düzeltmenin Müdürlüğümüzce yapılması gerektiğinden herhangi bir aksamalara meydan verilmemesi için; Haziran 2009 ayı Aylık Prim ve Hizmet prim belgesinin verileceği son gün olan 23 Temmuz 2009 tarihinden önce güncelleme işleminin yapılması önemle rica olunur.

Not: İl Müdürlüğünce yapılacak olan Tescil Kütüğü Güncelleme işlemi için şirket ortaklarının nüfus cüzdan fotokopisi gerekmektedir.

Konunun önemine binaen tüm üyelerinize duyurulur.

Ynt: e- Bildirgede İşkur No.su

bölge çalışma numaralarını, gerçek kişilerin tc lerini ve şirketlerin vergi numaralarını güncelledim ama, işkur numarası yazma ekranını henüz görmedim ben ...
şirketlerin bazılarını gerçek kişi gibi tescil etmişler... vergi numarası yazamıyorum, müdürün tc si var ilgili yerde...
yani ssk ya gitmek şart yine...

Vergi dairesi,numarası düzelttirmek için Sgk'ya giden oldu mu hiç, nasıl işlem yapıyorlar,ne istiyorlar.
Bizleri de bilgilendirirebilir misiniz.

işkur kalkmadı mı hala, bizim işkur no muz yok ve bölge çalışmaya da şimdi kaydolacağız?

Sanırım bir yanlış anlama var. SGK'ya iş kur nosu ile ilgili herhangi bir bilgi girilmemekte. SGK'nın istediği bölge çalışma noları.

2 adet bölge çalışma işyeri bildirgesi

Bildirgeye eklenecek belgeler
1- Şirketler için Ticaret Sicil Gazetesi ve İmza Sirküleri / Devir halinde devrin yapıldığına ilişkin Ticaret Sicil Gazetesi,
2- Şahıslar İçin İşveren veya İşverenlerin Nüfus Hüviyet Cüzdanı ile İkametgah İlmuhaberi,eğer isterlerse imza beyannamesi
3- İnşaat işyerleri için yapı ruhsatı sureti,
4- Alt İşverenlerin bildiriminde, asıl işverenle aralarında yapılan sözleşme,

30 gün kuralını unutmamanızı hatırlatırım..

yıllar önce açılan bir şirket için bölge çalışmaya müracaat edilmemiş.

Mecburen şimdi müracaat edip alacağız, cezası nedir bilgisi olan var mı?

yani:
17 haziran 2003 tarhinden sonra kurulmuş tüzel kişiliklerin tescilinde ceza yok,
gerçek kişilere ise işçi başına 112 tl idari para cezası var...

gulsevdam ' Alıntı:
yani:
17 haziran 2003 tarhinden sonra kurulmuş tüzel kişiliklerin tescilinde ceza yok,
gerçek kişilere ise işçi başına 112 tl idari para cezası var...

ben bölge çalışma ile görüştüm yok öyle bir ayrım diyorlar cezayı keseriz diyorlar. nerden uyduruyor istanbul odası bunu diyorlar..

hakankrl ' Alıntı:
Vergi dairesi,numarası düzelttirmek için Sgk'ya giden oldu mu hiç, nasıl işlem yapıyorlar,ne istiyorlar.
Bizleri de bilgilendirirebilir misiniz.
biraz önce gittim, dilekçe ve vergi levhası fotokopisi istediler

Peki şube muhtasarları ayrı ayrı vergi dairelerine veriliyorsa nasıl işlem yapılıyor.Vergi levhası tek ve bildirgelerde merkezin v.d. görünüyor.

sayın smmm ankara

dilekce ve vergi levhası fotokopısı yeterlı oluyormuymus ?

yöneticilerin ikametgahlarını ıstedıler mı ?

teşekkür ederim

Anlaşılan her il md kendi bildiğini okuyor!

istanbul sigorta md.lüne dilekçeyi vereli 15 gün oldu. hala işyerim gerçek kişi görünüyor. acaba ne yapsam bir dilekçe daha mı yazsam diye düşünüyorum.