fonradar

E byn aracılık ve aracılık sorumluluk sözleşme girişi hakkında

Ertann

Tanınmış Üye
Üyelik
27 Kas 2010
Mesajlar
1,014
Konum
istanbul
İyi hafta sonları üstadlar

Şimdi mükelleflerin aracılık sorumluluk ve aracılık sözleşmelerinin girişini sistemden yapacağım bazı hususlar kafama takıldı şöyle ki;

- Sözleşme numarası nedir ? O zaman kesinlikle mükellefle kağıt ortamında sözleşme yapılması mecburi mi sözleşme yapılmazsa numarası bilinemez mi ?

- Sözleşme tarihi yazılacağından 30 günlü süre geçirmemek için örneğin girişi bugün yapacaksam sözleşme tarihini en geç 23.07.2011 tarihi hatta damga vergiside 15 gün içinde bildirileceğinden 15 gün geriye dönük mü yapılmalıdır?

- Hizmet sözleşmesi tarih ve numarası nedir bunu hiç anlayamadım

Saygılar
 
Ynt: E byn aracılık ve aracılık sorumluluk sözleşme girişi hakkında

sözleşme numarası;
meslek mensubunun elektronik sözleşme düzenlerken, bu sözleşmeye ait olmak üzere, dilediği biçimde sıra numarası vererek düzenleyebilieceği manuel bölüm..

sözleşme tarihi, elektronik sözleşmenin yapıldığı tarih,

sözleşme tarihi ile hizmet sözleşme tarihini karıştırmamalısın. elektronik sözleşmeyi yeni müşteriler için 30 gün içinde yapman gerekiyor, bugünde verebilirsin.. elektronik sözleşmede damga vergisi yok ancak bu müşteri için hizmet sözleşmesi yapacağından, tarihlere burada dikkat etmelisin, damga vergisi açısından..

hizmet sözleşmesi tarih ve numarası; meslek odalarından aldığımız mesleki hizmet sözleşmesini düzenlerkenki tarih ve sözleşmenin numarasını ifade ediyor.. bu sözleşmeden hareketle bu bölüm dolacak.

vuk 405 ve 407 tebliğlerine göz atmalısın.
 
Üst