E-defter E-fatura Hk.

URUM79

Fenomen Üye
Üyelik
11 Mar 2014
Mesajlar
1,729
Konum
İSTANBUL
Merhaba, E-Defter ve E-Fatura uygulamaları hakkında odanın farkındalık yaratmak için eğitiminde katılmıştım. Fakat yetersiz. Şu an için böyle bir uygulamam yok ama bilgi sahibi olmak isterim. Sanırım konunun adından yada içeriğinden ziyade uygulamalarda çok sorun yaşanıyor. Bu konular ile ilgili tüm yönleri ile ele alan yeni dönem baskılı uygulamalı örnekleri olan tavsiye edebileceğiniz kaynak ya da kitap varmıdır.?
 
Gelir İdaresi Başkanlığı E-Fatura Forumu

İdarenin oluşturduğu forumda birçok sorunuza cevap bulabilirsiniz.Genel çerçeve olarak klasik yevmiye modelini aklınızdan önce silin derim.

Sistem radikal olarak standart bilgi sahalarının doldurulmasını hedefleyen tarz da bir yevmiye kayıt modeli sunuyor.

Hedeflenen; her şey elektronik ortama yerleşince sistem tamamen otomatik olarak yevmiye kayıtlarınızı oluşturacak müşavirlere de kontrol ve onaylama işleri kalacak.Nereye varılacağı tam anlatılmadığı için ne olduğu da tam anlaşılamıyor.

Sistem uygulayıcılara bütünlük içinde anlatılamadığından forumlar da kör dövüşü tarzında çözümler aranıyor.

Uygulamanın muhatabı farklı üst kuruluşu gene farklı kuralları koyan idare farklı olunca yıllardır genel kabul görmüş muhasebe prensiplerine ait işin özü bir günde terk edilerek, teknik altyapı gerektiren (kayıt, saklama, nitelikli eleman vb.) bir sisteme zorla geçiriliyor ve işin garibi tüm sorumluluk malesef uygulayıcının üzerine bırakılıyor.

Kervanı yolda düzenlere hayırlısı olsun demekten başka bir çare de kalmıyor
 
Üst