fonradar

E-Defter İçin Mali Mühüre Gerek Var mı ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan LİVANE
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba,

SMMM Odamızın Danışma Biriminin görüşü, E-defter tutan TÜM mükellefler mali mühür almak zorundadır

Bir başka makalede Mali Mühür olmadan, Muvafakatname verilen meslek mensubunun e-imzası ile defter beratlar onaylanıp gönderilebilinir, yeni kolaylık sağlandı diyor.

E fatura ile de ilişkimiz yok sadece zorunluluk bilanço nedeniyle e deftere geçilecek. ilk kez e defter uygulamasında bulunacağım için öncesinde bir tecrübem yok

Bu işin aslı astarı nedir çözemedim? mali mühür alınacak mı alınmayacak mı?

her halükarda Mali mühür alınacaksa Muvafakatname verilmesinin mantığı nedir?

soruları ilgili birimlere de danıştım cevap bulamadım.

muvafakat için müracaat tarihimiz 12. ay mı yoksa Ocak ayında mı bunda bir süre var mı acaba?

ayrıca Defter Berat aylık yada 3 aylık gönderim tercihi Ocak ayında yapılacak, bu gönderim tercihini mali mühür kullanarak mı yapacağız? Yoksa dijital vergi dairesi şifresi ile mi?

muvafakat için müracaat tarihimiz 12. ay mı yoksa Ocak ayında mı bunda bir süre var mı acaba?

ayrıca Defter Berat aylık yada 3 aylık gönderim tercihi Ocak ayında yapılacak, bu gönderim tercihini mali mühür kullanarak mı yapacağız? Yoksa dijital vergi dairesi şifresi ile mi?
e-defter sitemine şifre ile girilebiliyor şu an.Bilgi güncelleme alanında aylık/3 aylık seçenekleride var ancak ocak ayında güncelleme yapılabilir diye uyarı geliyor. Tercihler için acele etmeyin.