E Ticaret Alış Faturaları İşleme Problemi

Üyelik
26 Nis 2021
Mesajlar
2
Konum
Bursa
Merhaba,

Ben E Ticaret Üzerinden ürünlerimi satıyorum. E fatura mükellefiyim şahış şirketim mevcut. Bir mağaza daha açmayı düşünmekteyim.

Mevcut işime ek olarak Türk pazar yerlerinden -N11 Hepsiburada Trendyol -ürünleri alıp yurt dışı pazaryerlerinde satmayı düşünüyorum.

N11 ve Hepsiburada kurumsal kimliği kabul ediyor TC kimlik numarsı ve veya vergi numarasını yazabiliyoruz. Ancak Trendyol'da böyle bir uygulama mevcut değil. Yani Hesap kısmından TC kimlik numaramı yada vergi numaramı tanımlayamıyorum. Doğal olarak kesilen kağıt olsun elektronik olsun faturalarda TC kimlik numarası 9999 2222 gibi jenerik numaralar oluyor. E faturalar sisteminede düşmüyor vs. Bu faturaları elle sorun çıkmadan işleyebilir miyim. Bizim muhasebecimiz olmasa daha hayırlı olur diyor çokta net konuşmuyor da sağolsun, ancak aynı mağazaların pazar yerlerinde ürünler arasında % 20 gibi fiyat farkı var. Trendyoldan almazsak bizim hiç rekabet şansımız olmaz.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim,
Saygılarımla
 
Sn. Subetai Mali Müşavirinizin net olamamasının sebebi kendi hatası değil. Bu tarz durumlara maruz bırakılmak zorunda kaldığımız sistem malesef.
Bazı firmalarda TC numarası değil vergi numarasını baz aldığından kesilen faturalar E-Arşiv olarak sisteme yansıyor. Bu sorun bir şekilde çözülecek ama farkedilip çözülene kadar da kimin başı yanacak bekleyip göreceğiz...
 
Merhabalar tekrardan,

Şöyle birşey önerdiler. İki Adress oluşturup Fatura adresine VD ve TCKN yazıp Sevk Adresine yazmayın dediler. Böyle gelen faturaları işleyin bir sorun olmaz dediler. Bu bir problem yaratır mı bilen var mı ?
 
Üst