E-ticaret-İthalat

Üyelik
31 Ara 2015
Mesajlar
1
Konum
istanbul
Merhaba abilerim ablalarım
Ben eskişehirde üniversite okuyan 2 arkadaşıyla kiralık evde oturan bir öğrenciyim.Adım Bilal.
Öğrenci hayatı zor geçebiliyor bazen herşeye paran yetmiyor o yüzden bende bir kaç ay kendimi sıkıp artık para kazanmak istiyorum.Hem eğer başarılı olursam ailemede yük olmam hatta gelecektede bu mesleği devam ettirebilirim tabiki dahada geliştirerek.
Çin'den yani alibaba adlı ticaret sitesinden küçük oyuncak,kolye tarzı şeyler getirip satmak istiyorum ama fazla değil her üründen en fazla 50 adet getirip satmayı düşünüyorum.Şuana kadar yapmam gerekenler olarak şunları öğrendim.
-Sanal pos
-Kendi adıma şirket açma
-Bir adet yazıcı sattığım ürünlere fatura hazırlamak için
Bu öğrendiklerimden kendi adıma şirket açmayı nasıl yapabilirim.Ev bize ait değil ve kirada oturuyoruz.Onun dışında ne kadar tutar.Yani kısaca nasıl vergi mükellefi olurum.
İnternet üzerinden sattığım ürünlere fatura kesicem yasal olması için vergilerimide öderim inşallah ama bir yazıcıdan çıkaracağım kendi adıma fatura resmi bir belge sayılırmı üzerinde gerekli bilgileri girsem.
Onun dışında belki alakasız olacak ama gümrükte sıkıntı çıkarmı çıkarsa ne yapmam gerekli.Bir paket söyledim diyelim (paket en fazla 20-30 dolar olacak) gümrükte takılırmı orayada vergi vermem gerekirmi gerekirse ne kadar tutar.
Son olarak bana başka bilmem gereken şeyler söyleyecek yada bu konularda ipuçları vericek herkesi dinlemek isterim.
 
Üst