uyumsoft

Eczacının Bağkur Primi Hk.

logo isbasi

K O N Y A L I

Katkı Sunan Üye
Arkadaşlar bir mükellefimiz olan eczacı askerele gitti. Bu askerlik döneminde bağkur primi ödeyecek mi? uzun dönem askerlik yapacak.

Ynt: Eczacının Bağkur Primi Hk.

aktif olarak mükellefliği devam ediyorsa ödemesi gerekir. gelincede askerlik borçlanması ypamaz

K O N Y A L I ' Alıntı:
Arkadaşlar bir mükellefimiz olan eczacı askerele gitti. Bu askerlik döneminde bağkur primi ödeyecek mi? uzun dönem askerlik yapacak.

Uzun dönem yani "Yedek subay" olarak askerlik görevini ifa edeceğinden, okulda geçen süreler hariç Emekli sandığına tabi olacağından terhis tarihine kadar Bağ-kura ara verilmesi gerekir.

tam açıklayıcı bir cewap veren arkadaş çıkmadı...

işyeri kapanmadığı sürece bağkur ödemeleri durmaz. şirketler tasfiyeye girdiğinde hiç bir faaliyet olmamasına rağmen ortakların prim ödemesinin devam etmesi gibi.

benim anlayamadığım yedek subay olarak göre yapanın askerlik dönüşünde neden askerde geçen süresi borçlanılsın? bence gerek yok.çünkü emekli sandığına tabi olarak çalışacağı için yapması gereken orada geçen günlerini bağkurluluğa aktarmak olmalı yanılıyor muyum?

GÜREL YAVUZ ' Alıntı:
eczacı askere giderken bağkur mükellefiyetini kapatacaktır.
yedek subay olacaksa zaten emekli sandığına tabi olacaktır.
yedek subaylıktan önceki acemilik devresini ise askerden gelince borçlanabilir.
siz hemen bağkurdan kapatma formu alın ve bağkurluluğunu kapatın.

Merhaba ;

Sn Zahiri ;bahsedilen borçlanma acemilik devresi içindir.

arkadaşlar sosyal güvenlik uzmanına sordum askere gitmeden önce bağkura dilekçe verilecek(.... ile ..... tarihleri arasında yedek subay askerim diye).daha sonra acemilikte geçen gün hariç ustalıkta geçen günleri emekli sandığından saydıracak.acemillikte bağkur ödenecek sadece.yani emekli sandığı ağır basarmış.benim bulabildiğim bu...umarım yardımcı olur...