Eczanelerde SGK kesintileri

Üyelik
14 Eki 2010
Mesajlar
6
Konum
şanlıurfa
eczanenin sgk'ya kestiği faturalarda reçetelerdeki incelemelerde eksiklik olduğu farkedilmiş ve 950,00 tl alacağından kesinti yapılmış. bununla ilgili yevmiye kaydı nasıl olmalıdır. konu hakkında acil bilgi lazım. şimdiden teşekkürler.
 
Ynt: Eczanelerde SGK kesintileri

Vergi dairelerinden tahsil edilen kdv iade rakamlarında da kesintiler olabiliyor ve o zaman 689 KKEG hesabı kullanıyoruz tam bilmiyorum ama burda da geçerli olabilir.
 
Ynt: Eczanelerde SGK kesintileri

ama burada işin özüne bakarsak verilen reçetelere karşılık sgk'ya fatura kesilmiş. yani bir gelir sözkonusu.bu gelirden reçedelerde imza yada eksik bilgiler olduğundan sgk eczacının alacağından kesinti yapmış. bir ceza veya gecikme cezası olsaydı kesinlikle kanunen kabul edilmeyen gider olurdu. böyle bir durumda karşı taraf şahış veya özel sektör olsaydı fatura keserdi ve iade veya iskonto faturası keserdi. fakat sgk sadece bilgilendirme ile kesinti yaptığını söylüyor.
 
Ynt: Eczanelerde SGK kesintileri

Söyledikleriniz doğru dediğim gibi net bişey diyemem. Bir kaç önce eczacı mükellefimin bağkura borcu olduğunu bildirerek sgk eksik ödeme yapmış bende bu ödemeyi bağkur primi giderlerine atmayı düşünüyorum ama aylardır bağkur kayıtlarında böyle bir mahsup kaydı görünmüyor. Yani resmen 255,00 tl şuanda havada
 
Üst