Eft kodu

senoleker

Katkı Sunan Üye
Üyelik
13 Ocak 2012
Mesajlar
152
Konum
Kocaeli
Yetkili müesseselerin 2012 yılından itibaren aylık olarak btrans ile verecekleri döviz alış satış bildiriminde başlıkta işyerinin Kuruluş kodu, Vergi kimlik no, adres v.s. ile birlikte "EFT KODU" diye 4 karakterlik yeni bir alan ilave edilmiş. Buraya ne konacak?
Sonuçta bankaların EFT kodları var ama yetkili müesseselerin EFT kodu var mı ki :S
Bilgisi olan var mı?
 
Ynt: Eft kodu

Cevabı buldum:
Belki arayan birinin işine yarar.
Bu alana bankalar kendi EFT kodlarını yaıyorlar (TR09 gibi mesela) Yetkili müesseseler ise tag açmıyorlar; tag açmak zorunlu ise de 4 adet sıfır (0000) yazıyorlar.
 
Ynt: Eft kodu

anlattığınızdan ben hiç bir şey anlamadım ilk defa karşılaşıyorum neyden bahsediyorsunuz?
 
Ynt: Eft kodu

Açıklamaya çalışayım; Karmaşık bir şey değil ama sanırım çok fazla özel tabir var:
Yetkili müesseseler (döviz bürosu desem daha iyi belki de) , eskiden 3 ayda bir bir dosya hazırlayıp gönderirdi maliye bakanlığı gelir idaresi başkanlığına. Bunun gönderildiği internet sayfası "btrans" olarak geçiyor. btrans ile banka gibi kurumlar maliyenin istediği bilgileri (müşterilerinin kredi kartı harcamaları gibi) gönderirler.
Aynı şekilde yetkili müesseseler de 7 bin dolar ve üstü hareketlerde müşterinin TC kimlik gibi bazı bilgilerini bildirirdi.
Şimdi ise bunu 3 bin doların üstü için ve ayda bir istemeye başladı. Yeni dosya formatında ayrıca müşterinin telefon numarası da var.
Çözemediğim konu ise, dosyanın en başına konan yetkili müessese bilgileri arasında ne olduğunu anlamadığım "eft kodu" diye 4 hanelik bir alan açılmış. Buraya bankalar kendi eft kodlarını yazıyorlar TR06 TR19 TR26 gibi. Yetkili müesseselerin ise bir EFT kodları olmadığı için ya hiç tag açmayacaklar (yani böyle bir alanı hiç koymayacaklar) ya da bu alanı açmak zorunlu ise, oraya 0000 yazacaklar.
 

Benzer konular

Üst