flowerrose30
Katkı Sunan Üye
SMMM 7.CD SINAV SORULARI
1-A.H Fordizm Yapısal Krizine yol açan nedenlerden biri değildir?
a)enflasyon b)uluslar arası rekabet c)fordizmin teknik sınırlara ulaşması d)tüketici davranışlarındaki değişiklikler e)küresel dönüşüm
2-çalışma kağıtlarının hazırlanma amacı a. H yer almaz?
a)denetçinin kalite kontrol çalışması yapmasını sağlamak
b)denetim ekibine bağımsız denetimin planlanıp yürütülmesi konusundA yol göstermek
c)iç kontrol faaliyetlerinde bulunmak
d) dnetimde sorumluluk ve gözetim görevini üstlenmiş ekip üyelerine bağımsız denetimin izlenmesi
e)ekip üyelerinin kendi çalışmalarından sorumlu olmalarını sağlamak
3-A.H hasılat sisteminin veri kaynaklarından biri değildir?
a)fatura b)depo çıkış fişleri c)teslim alma raporu d)satış emri e)çek listeleri
4-kredili satış yapan bir işletmede tahsilat işlemlerini başlatanişlem A.H?
a)sevkiyatın yapılması b)müşterinin kredi onayı c)siparişin alınması d)satış emrinin onaylanması e)alacağın muhasebeleştirilmesi
5-.A.H hasılat işlemleri açısından doğru bir ifadedir?
a)hasılat işlemleri sistemi kaydetme ve raporlama sisteminden bağımsız olarak tek sistemindir
b)hasılat işlemleri sisteminde satışlar sistemi ve tahsilat sistemi yer almaktadır
c)hasılat işlemleri sisteminde müşteri kredi kontrolü yapılmalıdır
d)hasılat işlemleri alış iadelerini de kapsamaktadır
e)siparişin alınmasında önemli olan tedarikçi stokların yeterliliğidir
6-A.H temel hasılat işlemleri arasında yer almaz?
a) sipariş alma b)borç hesaplarının güncellenmesi c)malların teslim alınması d)faturalama e)sevkiyat
7-A.H etik ilkeler ve kalite kontrol standartları çerçevesinde bütün muhasebe meslek mensuplarının uymak zorunda olduğu temel etik ilkeler arasında yer almaz?
a)mesleki yeterlilik ve gereken ihtimam b)çalışkanlık c)güvenilirlik d)nesnellik e) mesleki davranış
8-A.H dönüşümselcilerin ileri sürdüğü fikirlerden biri değildir?
a)küreselleşme aktörleri çok çeşitlidir
b)küreselleşme iktisadi bir süreçtir
c)küreselleşme uzun erimli bir tarihsel perspektifle anlaşılabilir
d)küreselleşme sonucunda devlet bazı alanlarda güçsüzleşirken başka alanlarda güçlenmektedir
e)dönüşümcülere göre küreselleşme sürecinin yörüngesi belirsizdir
9-2010 takvim yılında gelir vergisi mükellefi 35000 tl meslek kazancını yıllık beyanname ıle bildirmek zorundadır. Mükellef veli nın yıne 2010 takvim yılının temmuz eylül döneminde konut olarak kiraya verdiği gayrimenkulundan elde etmiş olduğu 1000tl GMSİ bulunmaktadır. Mükellef veli nin 2010 takvim yılındayararlanabileceği GMSİ istisnası tutarı A.H olacaktır?açıklamasını yazabilirmisiniz?
a)2300tl b)2200tl c)2600 tl d)2000tl e) 0- tl
10-A.H doğrudur?
a) küreselleşmenin varlığını savunan dönüşümselci yazarlara göre süreç ekonomi, siyaset ve kültür alanında etkiler yaratmaktadır
b)imalat sanayinde faaliyet gösteren en büyük 100 çok uluslu şirketlerin varlıklarının çoğunluğu ulusaldır
c)küreselleşmenin tek bir tanımı vardır
d)çok uluslu şirketlerin AR_GE faaliyetleri küreseldir
e)imalat sanayinde faaliyet gösterenen büyük 100 çok uluslu şirketinsatışlarının çoğunluğu ulusal piyasaya yönelik olarak gerçekleşmektedir.
11-A.H aşırı küreselleşmeci görüşlerden biri değildir?
a)finansal piyasalardaki küreselleşme ulus devleti zayıflatmaktadır
b)çok uluslu şirketler küresel ekonomiye yön vermektedir
c)ulus devlet küreslleşmeye rağmen etkinliğini korumaktadır
d)teknolojık alandaki gelişmeler küreselleşme sürecini hızlandırmaktadır
e)kültürel alandaki küreselleşme dünyayı tektıpleştırmektedır
12-A.H değişken maliyetleri esas alarak fiyatlandırma yapan bir işletmenin kesinlikle maliyete eklenmeyeceği bir gider türüdür?
a)direkt işçilik gideri b)endirekt malzeme gideri c)elektrik gideri d)amortisman gıderi e)direkt ilk madde ve malzeme gideri
13-GVK uyarınca en düşük gelir vergisi tarife oranı A.H?
a)%45 b)%20 c)%15 d)%35 e)%40
14-A.H kuşkucuların ileri sürdüğü fikirlerden biri değildir?
a)doğrudan yabancı yatırımların büyük çoğunluğu gelişmiş ülkelerde bulunmaktadır
b)20. yüzyılda küreselleşmeden bahsedılemez
c)çok uluslu şirketlerın toplam varlıklarının büyük çoğunluğu orjın ülkede bulunmaktadır
d)imalat sanayi ÇUŞ larıntoplam satışlarının büyük çoğunluğu orjin ülkede bulunmaktadır
e)gelişmiş ülkelerin uluslar arası piyasaları düzenleyebilme kapasitesi mevcuttur
15-A.H üretim bütçesinden etkilenerek düzenlenen bir bütçe değildir?
a) direkt işçilik giderleri bütçesi
b)satış bütçesi
c)direkt hammadde ve malzeme satın alma bütçesi
d)direkt hammadde ve malzeme kullanım bütçesi
e) genel üretim giderleri bütçesi
16-A.H istisnalarla yönetim ilkesinin gereğidir?
a) her türlü olumlu bütçe sapması analiz edılır
b)her türlü olumsuz bütçe sapması analiz edilir
c)tolerans aralığı dışında kalan bütçe sapmaları analiz edilir
d)olumsuz bütçe sapmaları analiz edilirken ,olumlu sapmalar analiz edilmez
e)olumlu ve/veya olumsuz sapmalar analiz edilmez
17-A.H hasılat sistemi kapsamında yapılanfaaliyetlerden biri değildir?
a)fatura b)sevkiyat c)alacakların takibi d)siparişin alınması e)satıcıların analizi
18-denetçi kontrol testlerinin kapsamını belirlerken A.H dikkate almayabilir?
a)risklerin değerlendirilmesi ile ilgili faaliyet etkinliğine olan güven derecesi vebuna bağlı olarak temel denetim teknıklerının azaltılması
b)işletmenin kontrolleri uygulama sıklığı
c)kontrolün yönetim beyanındakiönemli yanlışlıkları tespit etme, düzeltme ve önlemlerine ilişkin denetim kanıtlarının güvenilirliği
d)analitik inceleme tekniklerinin var olan iddiaya uygunluğu
e)denetim sürecinde kontrol işleyiş etkinliğine güvenilen süre
19-GVK çercevesınde henüz başlanmamış olan ticari,zirai veya mesleki bir faaliyete hıç gırışılmemesi karşılığında elde edılen hasılat A.H gelir türüne girmektedir?
a)Serbest meslek kazancı b)zirai kazanç c)ticari kazanç d)terk edilen işten elde edilen gelir türüne göre değişmektedir e)diğer kazanç ve irat
1-A.H Fordizm Yapısal Krizine yol açan nedenlerden biri değildir?
a)enflasyon b)uluslar arası rekabet c)fordizmin teknik sınırlara ulaşması d)tüketici davranışlarındaki değişiklikler e)küresel dönüşüm
2-çalışma kağıtlarının hazırlanma amacı a. H yer almaz?
a)denetçinin kalite kontrol çalışması yapmasını sağlamak
b)denetim ekibine bağımsız denetimin planlanıp yürütülmesi konusundA yol göstermek
c)iç kontrol faaliyetlerinde bulunmak
d) dnetimde sorumluluk ve gözetim görevini üstlenmiş ekip üyelerine bağımsız denetimin izlenmesi
e)ekip üyelerinin kendi çalışmalarından sorumlu olmalarını sağlamak
3-A.H hasılat sisteminin veri kaynaklarından biri değildir?
a)fatura b)depo çıkış fişleri c)teslim alma raporu d)satış emri e)çek listeleri
4-kredili satış yapan bir işletmede tahsilat işlemlerini başlatanişlem A.H?
a)sevkiyatın yapılması b)müşterinin kredi onayı c)siparişin alınması d)satış emrinin onaylanması e)alacağın muhasebeleştirilmesi
5-.A.H hasılat işlemleri açısından doğru bir ifadedir?
a)hasılat işlemleri sistemi kaydetme ve raporlama sisteminden bağımsız olarak tek sistemindir
b)hasılat işlemleri sisteminde satışlar sistemi ve tahsilat sistemi yer almaktadır
c)hasılat işlemleri sisteminde müşteri kredi kontrolü yapılmalıdır
d)hasılat işlemleri alış iadelerini de kapsamaktadır
e)siparişin alınmasında önemli olan tedarikçi stokların yeterliliğidir
6-A.H temel hasılat işlemleri arasında yer almaz?
a) sipariş alma b)borç hesaplarının güncellenmesi c)malların teslim alınması d)faturalama e)sevkiyat
7-A.H etik ilkeler ve kalite kontrol standartları çerçevesinde bütün muhasebe meslek mensuplarının uymak zorunda olduğu temel etik ilkeler arasında yer almaz?
a)mesleki yeterlilik ve gereken ihtimam b)çalışkanlık c)güvenilirlik d)nesnellik e) mesleki davranış
8-A.H dönüşümselcilerin ileri sürdüğü fikirlerden biri değildir?
a)küreselleşme aktörleri çok çeşitlidir
b)küreselleşme iktisadi bir süreçtir
c)küreselleşme uzun erimli bir tarihsel perspektifle anlaşılabilir
d)küreselleşme sonucunda devlet bazı alanlarda güçsüzleşirken başka alanlarda güçlenmektedir
e)dönüşümcülere göre küreselleşme sürecinin yörüngesi belirsizdir
9-2010 takvim yılında gelir vergisi mükellefi 35000 tl meslek kazancını yıllık beyanname ıle bildirmek zorundadır. Mükellef veli nın yıne 2010 takvim yılının temmuz eylül döneminde konut olarak kiraya verdiği gayrimenkulundan elde etmiş olduğu 1000tl GMSİ bulunmaktadır. Mükellef veli nin 2010 takvim yılındayararlanabileceği GMSİ istisnası tutarı A.H olacaktır?açıklamasını yazabilirmisiniz?
a)2300tl b)2200tl c)2600 tl d)2000tl e) 0- tl
10-A.H doğrudur?
a) küreselleşmenin varlığını savunan dönüşümselci yazarlara göre süreç ekonomi, siyaset ve kültür alanında etkiler yaratmaktadır
b)imalat sanayinde faaliyet gösteren en büyük 100 çok uluslu şirketlerin varlıklarının çoğunluğu ulusaldır
c)küreselleşmenin tek bir tanımı vardır
d)çok uluslu şirketlerin AR_GE faaliyetleri küreseldir
e)imalat sanayinde faaliyet gösterenen büyük 100 çok uluslu şirketinsatışlarının çoğunluğu ulusal piyasaya yönelik olarak gerçekleşmektedir.
11-A.H aşırı küreselleşmeci görüşlerden biri değildir?
a)finansal piyasalardaki küreselleşme ulus devleti zayıflatmaktadır
b)çok uluslu şirketler küresel ekonomiye yön vermektedir
c)ulus devlet küreslleşmeye rağmen etkinliğini korumaktadır
d)teknolojık alandaki gelişmeler küreselleşme sürecini hızlandırmaktadır
e)kültürel alandaki küreselleşme dünyayı tektıpleştırmektedır
12-A.H değişken maliyetleri esas alarak fiyatlandırma yapan bir işletmenin kesinlikle maliyete eklenmeyeceği bir gider türüdür?
a)direkt işçilik gideri b)endirekt malzeme gideri c)elektrik gideri d)amortisman gıderi e)direkt ilk madde ve malzeme gideri
13-GVK uyarınca en düşük gelir vergisi tarife oranı A.H?
a)%45 b)%20 c)%15 d)%35 e)%40
14-A.H kuşkucuların ileri sürdüğü fikirlerden biri değildir?
a)doğrudan yabancı yatırımların büyük çoğunluğu gelişmiş ülkelerde bulunmaktadır
b)20. yüzyılda küreselleşmeden bahsedılemez
c)çok uluslu şirketlerın toplam varlıklarının büyük çoğunluğu orjın ülkede bulunmaktadır
d)imalat sanayi ÇUŞ larıntoplam satışlarının büyük çoğunluğu orjin ülkede bulunmaktadır
e)gelişmiş ülkelerin uluslar arası piyasaları düzenleyebilme kapasitesi mevcuttur
15-A.H üretim bütçesinden etkilenerek düzenlenen bir bütçe değildir?
a) direkt işçilik giderleri bütçesi
b)satış bütçesi
c)direkt hammadde ve malzeme satın alma bütçesi
d)direkt hammadde ve malzeme kullanım bütçesi
e) genel üretim giderleri bütçesi
16-A.H istisnalarla yönetim ilkesinin gereğidir?
a) her türlü olumlu bütçe sapması analiz edılır
b)her türlü olumsuz bütçe sapması analiz edilir
c)tolerans aralığı dışında kalan bütçe sapmaları analiz edilir
d)olumsuz bütçe sapmaları analiz edilirken ,olumlu sapmalar analiz edilmez
e)olumlu ve/veya olumsuz sapmalar analiz edilmez
17-A.H hasılat sistemi kapsamında yapılanfaaliyetlerden biri değildir?
a)fatura b)sevkiyat c)alacakların takibi d)siparişin alınması e)satıcıların analizi
18-denetçi kontrol testlerinin kapsamını belirlerken A.H dikkate almayabilir?
a)risklerin değerlendirilmesi ile ilgili faaliyet etkinliğine olan güven derecesi vebuna bağlı olarak temel denetim teknıklerının azaltılması
b)işletmenin kontrolleri uygulama sıklığı
c)kontrolün yönetim beyanındakiönemli yanlışlıkları tespit etme, düzeltme ve önlemlerine ilişkin denetim kanıtlarının güvenilirliği
d)analitik inceleme tekniklerinin var olan iddiaya uygunluğu
e)denetim sürecinde kontrol işleyiş etkinliğine güvenilen süre
19-GVK çercevesınde henüz başlanmamış olan ticari,zirai veya mesleki bir faaliyete hıç gırışılmemesi karşılığında elde edılen hasılat A.H gelir türüne girmektedir?
a)Serbest meslek kazancı b)zirai kazanç c)ticari kazanç d)terk edilen işten elde edilen gelir türüne göre değişmektedir e)diğer kazanç ve irat