Ek 1 Ek 2 Hk.

aday21

Katkı Sunan Üye
Üyelik
26 Eki 2006
Mesajlar
182
İşe giriş ve çıkışları eklerle bildirmiyoruz bunun bi sakıncası olurmu, kolay gelsin.
 
Ynt: Ek 1 Ek 2 Hk.

1. yanlış yerde sormuşsunuz.
2. neden kdv kısmındada bu soruyu sordunuz?
3. tesbit edildiğinde her belge için ceza yersiniz.
 
Ynt: Ek 1 Ek 2 Hk.

yav sorma kdv bölümündeydim aklımda da bu soru vardı kendimi bi an ssk kısmında zannetim:) neyseki sonra anladım düzelttim cevabın için sağol.
 
Ynt: Ek 1 Ek 2 Hk.

"Moderatöre Bildir" kullanarak yanlışlıkla açtığınızı ve silinmesini talep edebilirsiniz.
-/-
ayrıca sorunuz ssk değil iş kanunu ile ilgili.
 
Ynt: Ek 1 Ek 2 Hk.

yardımın için sağol, bundan sonra böyle bi hata yaparsam ilgini dikkate alacağım, kolay gelsin.
 
Ynt: Ek 1 Ek 2 Hk.

Sakıncası Olur Her Giriş Çıkış İçin Cezaya Maruz Kalırsınız miktarı Kişi başına 100,00 Ytl den Az değil bildiğim kadarıyla ama dersenizki kaç kişi bildirimde bulunuyor bu muallak Ama tabi yanlışı örnek almak olmaz Doğrusu bildirmektir tabiki.
 
Ynt: Ek 1 Ek 2 Hk.

arkadaşlar ilginize çok teşekkür ederim, sağolun.
 
Ynt: Ek 1 Ek 2 Hk.

ek bir ve ek iki bildirmiyoruz bununda nedeni bölge çalışma müdürlüğünden numara almadık şimdiye kadar.şimdi gidiip bölge çalışma mdüürlüğünden numara alsak ve bundan sonraki giriş çıkışları düzgün şekilde bildirsek bir müeyyidesi olur mu ?
 
Ynt: Ek 1 Ek 2 Hk.

Şöyle Söylim Bizimde Bölge çalışmaya kayıtsız Bir çokfirmamız var Bir ara
Müfettiş incelemsinden dolayı Dosya açtırdık ve Bildirilmeyen işçilerimizi bildirdik bu olay 2005/1 ayda olmuştu O halde bile Cezaya maruz kalmadık. Kurumun iyi niyeti önemli burda Kanun Gereği İşyerini geç bildirmenin ve Her işçi için cezası var. 2005 Yılında Bazı Muhasebeci arkadaşalr Tüm SSK lılarına Bölge çalışma Dosyası Açtılar Geç olarak Cezaya maruz kalmadılar Ama bu ceza yok demek deildir Tabiki Önemeli olan Kurumun o andaki Durumu herhalde:)
 
Ynt: Ek 1 Ek 2 Hk.

işalandan biri şikayet edene kadar farkına varılmayabilirsiniz. ama incelemeye çağrıldığınızda da yüklüce ceza ile karşılaşırsınız. bç şu sıralar geçmişi görmezden geliyorken bir an önce işyeri no alın ve ek bildirimleri gönderin. ileride daha sert bir tutum takınabilirler.
 
Ynt: Ek 1 Ek 2 Hk.

ek 1,2 mevzusu yakın bir zamanda kaldırılır düşüncesindeyim. aylık hizmet bildirimi de yapıldıktan sonra bu bildirgelerin neden verildiğini anlamış değilim? cezası var deniliyor evet ama sizler de söylüyorsunuz, benim de tecrübelerim var. kaç tane şantiyemizi bildirmeden işyerini bile kapattık. ne ssk soruyor yaptın mı diye ne de başka bir kurum.
bütün kırtasiyeyi kaldırmak gerekirken ve bazı kurumlarda bile kaldırılırken böyle bir uygulamanın gereğini anlamış değilim.
 
Ynt: Ek 1 Ek 2 Hk.

devrimo ne ssk ne vergi dairesi kendiliğinden (eğer dikkat çeken bir durumunuz yok ise) sigortasız işalan çalıştırıyormusunuz diye bir araştırma yapmıyor. ama yakaladıklarında kol mu gider bacak mı bilemem.
 
Ynt: Ek 1 Ek 2 Hk.

tabiki öyle katılıyorum : )
ama EK-1,2 olayı biraz daha kıyıda köşede kalmış gibi. bir ssk bir vergi dairesi kadar kontrolü olmuyor. en azından kimse korkmuyor : )
 
Üst