fonradar

EK 1 ve Ek 2 Hakkında son kanun metni

Üyelik
31 May 2005
Mesajlar
22
19 Temmuz 2005 Tarihli Resmi Gazete
Sayı: 25880


Sendikalar Kanununun Bazı Maddelerinin Değiştirilmesine Dair Kanun

Kanun No: 5401
Kabul Tarihi: 03.07.2005

MADDE 1. — 5.5.1983 tarihli ve 2821 sayılı Sendikalar Kanununun 33 üncü maddesinin birinci fıkrasının 5332 sayılı Kanunla değişik (8) numaralı bendinde geçen "genel kurul kararıyla" ibaresi "yönetim kurulu kararıyla" olarak değiştirilmiştir.

MADDE 2. — 2821 sayılı Kanunun 62 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

Madde 62. — İşveren, işe aldığı veya herhangi bir nedenle iş sözleşmesi sona eren işçileri, izleyen ayın 15’ine kadar aylık bildirimle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bildirmek zorundadır.
MADDE 3. — Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4. — Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür. 18 Temmuz 2005


Arkadaşlar;
Bu kanundan anladığım kadarıyla ek1 ve ek2 ler Çalışma Bakanlığının sadece Genel Müdürlüğüne gönderilecek, bölge müdürlüğüne gönderilmeyecek. Zira kanunun eski metni aşağıdaki gibiydi:

İşe alınan, ayrılan ve çalışması sona eren işçilerin bildirilmesi: ( )
Madde 62 - (Değişik:4/4/1995 - 4101/13 md.) İşveren, işe aldığı veya herhangi bir nedenle hizmet akti sona eren işçileri, izleyen ayın 15 ine kadar aylık bildirimlerle işyerinin bağlı bulunduğu bölge müdürlüğüne ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bildirmek zorundadır.
 
Yürürlülük tarihi yayın tarihi olduğuna göre... Bu ay girenler bir daha ayın 15 ine kadar ANKARA'ya mı gönderilecek.
Bir zarfta 1 den fazla işverenin evraklarının gönderilmesinde sakınca olur mu?
 
TEMMUZ AYINA AİTLER ÇALIŞMA BAK. YOLLANACAK SADECE . BİR ŞİRKETE AİT İŞ YERLERİNİ AYNI ZARFTA YOLLAYABİLİRSİNİZ
 
EK-1 EK 2 bildirimleri

Merhaba,
Evet Temmuz/2005 dönemine ait giren ve çıkanlara ait Ek-1 ve
Ek-2 formları sadece Ç.S.G. Bakanlığı'na gönderilecek. Ayna zarfta
birden çok işverene ait bildirim gönderilmesi halinde ileride olabilecek
bir denetim de sorun olabileceği düşündesindeyim.
 
ek-1 ve ek-2 bildirimleri

Kanunun yürürlük tarihi 19/07/2005 olduğuna göre 18/07/2005 tarihine kadar olan giriş ve çıkışlar hem bölge hemde genel müdürlüğe gönderilmesi, 19/07/2005 tarihi dahil olmak üzere bu tarihten sonra girenlerin bildirimleri de sadece bakanlığa gönderilmesi gerekmez mi?
 
Sayın Yüce,

En sağlam yol sizin önerdiğiniz yoldur diye düşünüyorum.
 
değerli yüce değerli ekici,
bu da bi yol olabilir ama temmuz ayına ait girişlerin tamamının verme süresi 15 ağustosa kadar olduğundan bu aya aya ait girişlerin tamamının sadece BAKANLIĞA verilmesi gerektiği ortadadır. sizin de dediğiniz gibi çok vesvese sahibi kimseler müdürlüğe de ayrıca verebilirler.
 
Sayın Balcıoğlu,

Kanunun yürürlük tarihi yayın tarihi olan 19.07.2005 bunda mutabıkız değilmi?

Peki SSK ve Çalışma Böldege bugüne kadar benzer durumlarda nasıl uygulama yapıldı-yapılıyor.Ek-1 ve EK-2 lerin kaldırılacağını Sayın Çalışma Bakanı 2 yıl önce müjdelememişmiydi?

Gelin buna tedbirli davranmak diyelim.

Bir örnek vereyim.E-Bildirgenin hazırlıkları yapılırken SSK bir genel yazı yayınladı şimdi tarih numarasını hatırlamıyorum.Kısaca bu genelgede; e-bildirge ile 4 aylık bordroların kaldırılacağı ve 506 saylı yasada 4 aylık bildirgeler için cezada önerilmediği gerekçesiyle (zaten) bu konuda kesilen cezaların yargıdan da döndüğü gibi gerekçelerle zamanında verilmeyen 4 aylık bildirgeler için bundan böyle ceza kesilmemesi isteniyordu.

Bir müşterime ceza kesmişler.Bu genel yazıdan bahsettim.Haberimiz var sizin müşteriniz bu yazıdan önceki bir dönem için 4 aylık bildirge vermemiş bu yazıdan biz bundan sonrası için ceza kesilmemesi gerektiği anlıyoruz dediler.Cezada yargı masraflarına değmeyecek kadardı (yani yeni düzenlemelere göre ceza uygulanmıştı) ödedik.
 
Üst