personel maaş programı

Ek-1 ve Ek-2'lerin Yasal Süresi İçinde Verilmemesi

derman.smmm

Katkı Sunan Üye
Bildiğiniz gibi her ayın işçi giriş ve çıkışları, takip eden ayın 15'ine kadar Ek-1 ve Ek-2 İle Bölge Çalışma Müdürlüğüne bildirilir.

Ben Nisan ayı giriş ve çıkışlarını bu ay Bölge çalışma müdürlüğüne bildirmeyi unuttum. İlk kez unutuyorum açıkçası. Şu anda ayın 19'u ve şu an bildirirsem bunun cezai yaptırımı nedir? Cezayi yaptırım herbir işçi içinmi yoksa bildirgenin kendisi içinmi hesaplanıyor? Bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olursanız sevinirim. Nisan ayı içinde de bayağı bir giriş ve çıkış vardı?

Ynt: Ek-1 ve Ek-2'lerin Yasal Süresi İçinde Verilmemesi

Ek 1 ve 2 lerin yasal süresi içerisinde bildirilmemesinin her işçi için aylık 150 ytl cezası var.ayrıca Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulabiliyor.

Bir dilekçe ile durumu izah etsem bir faydası olurmu acaba? Örneğin işe girişi yapılan işçilerin SSK numaralarının kurumdan geç çıkması gibi?

Valla bu zamana kadar bölge çalışma müdürlüğünden ceza yiyen kimseyi görmedim. Ama bildirimleri genede zamanında yapmak lazım.

Hele çalışanın biri şikayet etsin teftişte sizi görürüz yazıyorlar mı yazmıyorlar mı?