fonradar

Ek 10 Hiç Vermeme

mes_ar

Tanınmış Üye
Üyelik
23 Mar 2007
Mesajlar
2,030
Konum
İSTANBUL
Merhaba arkadaşlar, bir vakfın çalışanı 4 günlük istirahat raporu almış, bunu bize getirmediğinden dolayı rapor onaylanmadı, bu rapor hiç yokmuş gibi asgari ücretli olarak devam etti. Şimdi vakfa bir yazı gelmiş ve rapor onayının yapılmamasından dolayı 636 tl. ceza ödemeleri tebliğ edilmiş. Bu raporu şimdi onaylamanın bir faydası var mıdır, ya da bu cezanın miktarını azaltabileceğimiz bir işlem yapmamız mümkün müdür?
 
peşin ödeme indiriminden başka yapabileceğiniz yok. Aylık bildirgede "01" kod ile bildirmediğiniz ve rapor giriş ekranından da onaylamadığınız için sgk resen onaylamış ve 1/2 aü ceza kesmiş. Süresi geçtiği halde onaylasa idiniz 1/5 aü ceza gelecekti.
Bir diğer yapabileceğiniz ilgili ay bildirgesine iptal/ek vererek eksik günlüğe çevirtmek+Ek 10 vermek olabilir. Ama bu yöntem cezadan kurtulmanızı sağlar mı??? Zira düzeltilmiş bildirgeyi süresinde verilmiş kabul etmeyip cezayı kaldırmayabilirler.
 
O zaman peşin ödeme indiriminden yararlanarak cezamızı ödemek istiyoruz, şeklinde bir dilekçeyle ödememiz gerekiyor sanırım, doğru mu?
 
İlgili sgk müd. gidiyorsunuz onlar bilgisayarda birşeyler yapıyor sonrasında bankadan ödüyorsunuz.
 
Üst