Ek-10 Vermemenin cezası.?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ZİNDAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ZİNDAN

Moderator
Forum Yönetimi
Arkadaşlar Nisan ayına ait Rapor eki olan Ek-10' un verilmesi unutulmuş.!

Bunun cezası nedir.?
Yada süresinden sonra versek, ne gibi sonuçlar doğurur.?

Cevaplar için teşekkürler.

Ynt: Ek-10 Vermemenin cezası.?

sadece sağlık raporu ise (Çalışamamazlık Belgesi) sonradan düzenleyebileceğiniz bir evrak olmadığı için bir sorun olmayacaktır. sizden tekrar göndermenizi isteyeceklerdir. Ancak rapor dışında eksik puantaj vs varsa ozaman sıkıntı olur, ek bildirge yaparsınız. ceza + faizli prim ödemesi olur.

Evt.Sadece 10 gün eksik var.Oda Rapor.
Bugün Nisan ayını da Mayıs ayını da vereceğiz zaten.
Sonucunu da katlanacağız mecburen.

Teşekkürler.

Resmi evrak olduğu için geç gönderseniz de problem olmayacaktır.

Ek; kesinlikle rapor aslını vermeyin, fotokopisini kaşe imza ederek verin. Kurum içinde asıl rapor kaybolursa uğraşır durursunuz.

T U R K O ' Alıntı:
Ek; kesinlikle rapor aslını vermeyin, fotokopisini kaşe imza ederek verin. Kurum içinde asıl rapor kaybolursa uğraşır durursunuz.

Aynen öyle...:)

ya bu belki uçuk bir soru olacak ama

gözden kaçma gibi bir durum söz konusu olur mu ?

Geçen ay vermem gerekn ek 10 u zamanında veremedim
Rapor olmadığı içinde ceza yersiniz demişlerdi personele
bende verme getir dedim.
yani sıkı kontrol olur mu yoksa denk gelirse mi gönderiyorlar bu tür cezaları

ocak ayında çeşitli firmalarda bir kaç personeli bir gün eksik gösterdim ama ek 10 vermedim
bu güne kadarda herhangi bir yazı gelmedi tarafıma ....

ikinci olarak;
ek bildirge verip eksik bildirdiğim günleri ödedim cezasıyla birlikte diyelim.
personele ek maaş tahakkuku yapacak mıyım ?

Defelarca ek-10 ile ilgili ipc olmadığı yazıldı. Geç verilen ek-10 ve eklerinin geçerli olabilmesi için nasıl olması gerektiğide yazıldı. Şartlarınıza göre ya geçte olsa ek-10 ve eklerini vereceksiniz yada 30 günden eksik gösterdiğinizleriniz için ek bildirim yapacak ve ipc ödeyeceksiniz. Çalışmadığı halde ek-10 verilmemesi nedeni ile 30 güne tamamlayacağınız sigortalıların maaş bordrolarını da düzeltmelisiniz. Düzeltmez iseniz SGK tarafından yapılacak incelemede defter kayıtları ile bildirimler tutmadığı için ceza ödersiniz.

Bugün Sgk'dan 2005 yılı Haziran ayına ait bildirgede eksik gün bildirilen çalışanlardan birinin eksik günlerine sebep belgeleri o tarihte verilen form ekinde olmadığı gerekçesi ile bir yazı geldi.Belgelerin form ekinde ibrazını belge yoksa ek bildirge verilmesini, aksi halde re'sen işlem yapılacağı belirtilmiş.
O tarihte, tarih-sayı alınarak elden verilen formun bende kalan suretinde ve ekindeki belgeleri inceledim, yazıda adı geçen çalışan eksik bildirim formunda yazılı ve ekinde raporu var.
Neyse ki çalışan raporluymuş,bildirimde ücretsiz izinli olanlar da vardı.Bildiğiniz gibi sonradan düzenlenmesi muhtemel belgeleri kurum kabul etmiyor.
Eksik gün bildirim formunu süresinde düzgün bir şekilde versek bile ekinde yer alan tüm belgelerin teslim alındığını böyle bir durumda nasıl ispatlayacağız.

ek-10 isim ve diğer bilgiler yer alıyorsa ve verirken "bunun belgesi yok" deyip geri çevrilmedi iseniz kurum kaybetmiş demektir. Yapabilecleri sizden form ve ekinin tekrar fotokopisini istemekten öteye gidemez.

Sn TURKO, eksik bildirim formunu teslim ederken altında yer alan belgelere tek tek bakmıyorlar ki, çalışan sayısı fazla,liste ekinde her ay 20-30 çalışanın eksik günlerine ait belgeleri yer alıyor.Kaybettikleri kesin ama o kadar kişi arasında sadece birisinin belgesini.Ücretsiz izin vb.belge olsa kabul etmeyecekler gibi geliyor bu durumda.Diğer taraftan 2005 yılını daha yeni incelemeleri de işin diğer garip tarafı.

Bu arada cevap ekinde o tarihte verilen form ve ekindeki belgenin suretlerini tekrar yolladım.