personel maaş programı

EK-10

myardimli

Katkı Sunan Üye
Selamlar,

bu ay ilk defa personel işlemlerini yapiyorum, insan kaynakları istifa etti.

yarın aylık bildirge için son gün ? fakat ek-10 eksik günler için de son gün yarın mı ?

araştırdım fakat bulamadım, biraz da yoğunum beyannamelerle ilgili ,
acaba EK-10 hangi koşullarda kim için veriliyor bir açıklama yapabilirmisiniz.
Mesela işten çıkış için veriliyor mu vs.

Çok teşekkürler.

Ynt: EK-10

EK 10 bildirimleri içinde son gün. Personellerinizden prim gün sayısı 30 günü olmayanlar için bu form doldurulur ve ekine sebebini gösteren formlar eklenerek kuruma teslim edilir.

mesela haziran işten çıkış verdiğim 3-4 kişi var istifa ile
bunları da bildirecekmiyim ?

benim anladığım ek-10 için sadece,

-ücretsiz izin
-hastalık raporlusu

olan çalışanlar bildiriliyor, yanlışmıyım ?

Doğrusun....

İşe giriş ve çıkış hariç tabi. Bu işlemler için verilmez.

Arkadaşlar,

50'dan fazla işçi çalıştıran işyerleri için eksik gün bildirim zorunluluğu kalktı torba yasa ile. Eğer işyeriniz bu kapsama giriyorsa herhangi bir form göndermenize gerek yoktur.

ay içinde istifa edip 10 gün sonra tekrar dönen giriş-çıkış olan bir personel var.
ay içinde farklı tarihlerde 3 kişi işe başlamış.
hepsi için işe giriş bildirgesi ve çıkış yapılmış....bir şey bildirmeme gerek yok anladığım kadarı ile.

sanıyorum ki EK-10 vermeme gerek yok.Boş nüsha filan göndermiyoruz degil mi hani o ay içinde ek10'luk bir şey yok ise herhangi bir bildirim yapmamıza filan da gerek yok, yani beyannameyi boş göndermek gibi bir durum yok değil mi ?

Anlamadığım bir husus var burada ne demek istenmiş : eksik çalışılmış ise mi bunu istiyor yani rapor ve ücretsiz izin de anlayamadım ???

12-Aylık prim ve hizmet belgesi ile birlikte ay içinde otuz günden az çalışan veya eksik ücret ödenen sigortalılara ilişkin;
d) İşverenin veya sigortalının imzasını da taşıyan puantaj kayıtları,

Puantaj kayıtları başka bişey

Eğer sizin işe giriş ve çıkışlarla ilgili bildirimlerinizden dolayı 30 günden az prim bildiriminde bulunuyorsanız sorun yok

Merhaba,

arkadaşlar iki firmanın EK-10 bildirmini vermeyi unutmuşum. Bugün verirsem EK-10 için İPC kesiyorlar mı?

ek olarak işgörmezlik belgesi var..

mayıs ayından 10 gün, haziran ayından 4 gündü raporluydu işçi..