EK-1'ler için ilk çalışma

CANBOLAT

Katkı Sunan Üye
Üyelik
31 May 2005
Mesajlar
447
Konum
ÇORUM
Değerli arkadaşlar SGK e-beyanda kullanıcı işlemleri menüsünde bölge çalışma dosyalarınızın girilmesi istenmektedir.
Önemler herkesin bir an önce girmesi faydasına olacaktır.

4857 sayılı İş Kanununun 3 üncü maddesine istinaden Bakanlığımız Bölge Müdürlüklerine, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 11 inci maddesine dayanarak Kurumumuz Sosyal Güvenlik İl/Merkez Müdürlüklerine işyeri bildiriminde bulunan işyerleri için; işyeri bildirimlerinde bürokrasinin azaltılması, iş ve işlemlerde hızlılık sağlanması amacıyla, Bakanlığımız Bölge Müdürlüklerince tescili yapılmış olan işyerlerinin "Bölge Müdürlüğü Dosya Numaralarının" bildirilmesi gerekmektedir.
 
Ynt: EK-1'ler için ilk çalışma

devlet içindeki kurumların iletişim problemi burdan belli oluyor işte. Çal.Bak.dosya ssk işyeri no olmadan dosya açmaz beyan edersin ssk nın çal.bak.nosundan haberi olmaz.
ek-1 ek-2 de zaten çağdışı bir uygulama ssk ile zaten giriş çıkışı devlete beyan ediyosun bide çalışma bakanlığına beyan etmenin ne gereği var?
 
Ynt: EK-1'ler için ilk çalışma

Aslında saçmalıklar diye bir bölümün açılıp, bu gibi saçmalıkların yazıya dökülmesi gerekir.

Çalışma Bakanlığına gönderilen Ek1 Ek2'leri de daha sonra teftiş için tekrar bizden istiyorlar.
 
Ynt: EK-1'ler için ilk çalışma

zaten ne çalışma bakanlığı nede bölge çalışma müdürlükleri bu evrakların gelip gelmediğini konrol ettiğini sanmıyorum. taki işci işvereni şikayet ederse...... teftiş yapacak müfettiş getir bakalım ek 1 ve 2 lerini ve ptt alındılarını diyor. başka türlü arayan soran yok.
 
Ynt: EK-1'ler için ilk çalışma

arkadaşlar ben bu çalışma bakanlığı dosya numarası bidirimine giriyorum.normalde bu numara 12 haneli bi numara.peki çalışma bakanlığı meslek kodu yada sıra numarası kısmına nasıl yazacağım bu numarayı bilen war mı acaba ..ben nerde yanlış yapıyorum ki.. :-[
 
Ynt: EK-1'ler için ilk çalışma

Önünüze dolu bir ek-1 veya 2 alırsanız ve sol üst küşedeki bölge çalışma no kısmına bakarsanız sorununuzu kendiniz çözebilirsiniz.
 
Üst