personel maaş programı

Ek 8 Bildirimi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ceres
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ceres

Tanınmış Üye
merhaba,

işçi 10/01/2007 den 17/01/2007 tarihler arasında izinsiz işe gelmiyor.tutanakları tutulup ek 8 e eklenmiş.fakat kaç gün eksik bildirmemiz gerekliydi.8 gün cumartesi ve pazar dahil edilerek eksik bildirilmiş.ceza yermiyiz?
şimdiden teşekkür ederim.

Ynt: ek 8 bildirimi

Açıkçası ben sorunuzu anlamadım,
siz bu kişinin gelmediği 8 gün boyunca tutanak mı tuttunuz ?

Ynt: Ek 8 Bildirimi

cumartesi ve pazar hariç tutanak tuttuk.ama cumartesi ve pazarıda eksik ödemişiz.atlamışız.acaba sorun çıkar mı?ceza gelir mi:(

bu kişinin devamsızlıktan çıkışını da yapmamışsınız anladığım kadarıyla,
Evrakı eksik gönderdiniz diye bir ceza yemezsiniz, En kötü ihtimalle cumartesi ve pazar gününe ait tutanaklarınızı da düzenleyin, istedikleri taktirde birer kopyasını verirsiniz,

izinsiz işe gelimemesi durumunda hafta sonu ücreti hak edilmez. işyerinde haftada 5 gün çalışılıp c.tesi ve pazar çalışma yok ise eksik gün olarak bildirilebilir.

(soracağım soru bu konu ile ilgili olduğu için yeni konu açmamak için buraya yazıyorum)

personel dilekçeyle başvurarak bir gün ücretsiz izin kullandı. SSK ya Ek 8 vermeyi atladık
yasal sürede geçti; ek 8 belgesine dilekçeyi ekleyip başvursak kabul ettirebilirmiyiz. Cezası nedir?
Yada hiç dilekçe vermesek tespit edilebilirmi ?

sn scorpion ek 8 hiç verilmedi.
Galiba ek 8 ve dilekçeyi yasal süre geçmiş olsa bile ssk ya vermem gerekiyor.
Onlar tespit edip resen tahakkuk ettirirlerse asgari ücretin 3 katı ceza var.
Ben tespit edilmeden başvurursam 1/8 oranında ceza kesiyorlar galiba.

506 Sayılı Kanunun 79?uncu maddesinin birinci fıkrası uyarınca verilmesi gereken asıl ve
ek belgelerin kanuni sürede verilmemesi

1- Asıl nitelikli olması halinde aylık asgarî ücretin üç katını geçmemek kaydıyla (1.593,00 YTL) Kuruma verilmiş olan belgede kayıtlı sigortalı sayısı başına aylık asgarî ücretin 1/5''i tutarında, 106,20

2- Ek nitelikte olması halinde Kuruma verilmiş olan her bir ek belge için aylık asgarî ücretin 1/8''i tutarında, 66,38

Şu kadar ki, ek belgenin 79 uncu maddenin üçüncü (*) fıkrasına istinaden Kurumca re''sen düzenlenmesi durumunda aylık asgarî ücretin üç katı tutarında,
(*) Sigortalıların otuz günden az çalıştığını gösteren bilgi ve belgelerin Kuruma verilmemesi veya verilen bilgi ve belgelerin Kurumca geçerli sayılmaması halinde, otuz günden az bildirilen sürelere ait primler Kurumca re''sen tahakkuk ettirilerek 1.593

sizin durumunuzda yapılacak en iyi yol ek-8 i geçte olsa kuruma göndermek olacaktır.
kolay gelsin.

scorpıon ' Alıntı:
sizin durumunuzda yapılacak en iyi yol ek-8 i geçte olsa kuruma göndermek olacaktır.
kolay gelsin.

Peki ceza konusunda ne diyeceksiniz 3 katımı yoksa 1/8 mi bu konuda başka bir başlık altında çelişkili cevaplar verildi.

yasal süre geçtiği için dilekçe ve ek-8 verilmesi artık işe yaramaz. ek bildirim yaparak 30 günden eksik bildirdiğiniz günü tamamlayın.

sayın emustafa10;
bu konu hakkında şöyle bir gezindim ve size faydalı olabilecek bir yazı gördüm.
paylaşmak istedim,umarım yardımcı olabilirim size.

söz konusu yazı;

Gerek 506 sayılı kanun ve gerekse Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliği (SSİY) gereğince, işçilerin tam ay yani ayda 30 gün çalışmaları esastır. Ancak 30 günden az çalışan işçiler var ise bunlar Aylık Prim ve Hizmet Belgesi ile SSK?ya bildirilmekle birlikte aynı zamanda eksik çalışmanın nedenlerini beyan ettiğiniz ek 8 formunu da takip eden ayın sonuna kadar SSK?ya vermekle mükellefsiniz. Zamanında verilmeyen ek 8?ler için 506 Sayılı Kanun direkt olarak parasal bir ceza öngörmemiştir. Yani, size idari para cezası falan direkt olarak gelmez. Ancak, daha kötü bir sonuçla karşılaşırsınız, 30 günden az bildirdiğiniz tüm işçileri 30 güne tamamlamak zorunda kalırsınız. 30 güne tamamlamak için de ek aylık sigorta prim bildirgesi verirsiniz ki (siz vermezseniz SSK re'sen düzenler) bu durumda ek bildirgedeki her bir sigortalı için sekizde bir oranında (toplamı üç asgari ücreti geçemez) idari para cezası ile ayrıca gecikme zammıyla birlikte primleri de ödersiniz.

alıntıdır.

sn. scorpion teşekkür ederim. sn nane nin de dediği gibi artık ek bildirge vermekten başka çare kalmadı galiba.