personel maaş programı

Ek-8 işkencesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan KaGanisT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
herkese selamlar, kolay gelsin. Kadıköy ssk ya bağlı bir firmanın muhasebesinden sorumluyum. Yıllardır dönem içinde eksik çalışması olan personelimizi ek-8 ile bildirdik ancak ekine eksik gün nedenini gösterir evrakları koymayı gözden kaçırmışız. ssk geriye dönük olarak eksik gösterdiğimiz bu günlere ait primleri gecikme zammı ve ipc ile tahsil etmek istiyor. İstirahatli olanların raporlarını sundum kabul ettiler ancak ücretsiz izin talep eden personelin "resmi" evrağı olmadığından kabul etmediler; "bu evrağı sonradan düzenlemediğinizi bilemeyiz" dediler. Ssk şu anda benden işyerinde bilfiil çalışmamış personel için prim ödememi isteyerek aslında kendisi kanuna aykırı bir işlem yapmakta. Bunu ssk müdür yardımcısına söylediğimde bana "iş kanunun neresinde ücretsiz izin var göster bana, personel özel işi için izin istese bile sen primini ödeyeceksin" dedi. Memurlarının kaşe basmaktan başka işlevi olmayan bir kurumda o memurların müdüründen de farklı bir tarz beklenemezdi zaten. Benim elimde üzerinde kurumun kaşesi olan nüshalar var. sonuçta ekinde belge verenlere de aynı kaşeyi vurup veriyorlar. ben kalkıp desem ki ekinde vermiştim ssk eklerini kaybetti, kimse aksini ispat edemez.

Neyse benim ricam bu konuda bu mağduriyeti yaşayan başka arkadaşların olup olmadığı , eğer varsa herhangi bir çözüm önerilerinin olup olmayacağı. Eğer ek-8 in ekinde belgeleri ibraz etmeyen arkadaşlar var ise bu durumu düşmemek için lütfen dikkat etsinler. Saygılarımla. Kağan Bayındır.

Ynt: Ek-8 işkencesi

Merhaba,

Zaten bu devlete ek vere vere bir gün ''ek'' olup gideceğiz. Ek gelir vergisi, ek kurumlar vergisi ek mtv bile çıkmıştı zamanın berinde...