Ek Bildirge Nasıl Verilir?

Arkadaşlar mayıs ayı sgk bildirgesini 30 gün üzerinden onayladık.İşçi sonradan mayıs ayına 15 günlük rapor alıyor. Bu durumda eksık gun bildirgesını kuruma vercem ve internetten çalışamazlık bildirimi yapıcam. Peki bildirgeyi nasıl düzeltmem gerekıyor? EK kısmını mı kullanmam gerekıyor yoksa bıldırge iptalinımı kullanmalıyım teşekkürler..

Ynt: -ek bildirge-

dulgerengin ' Alıntı:
Arkadaşlar mayıs ayı sgk bildirgesini 30 gün üzerinden onayladık.İşçi sonradan mayıs ayına 15 günlük rapor alıyor. Bu durumda eksık gun bildirgesını kuruma vercem ve internetten çalışamazlık bildirimi yapıcam. Peki bildirgeyi nasıl düzeltmem gerekıyor? EK kısmını mı kullanmam gerekıyor yoksa bıldırge iptalinımı kullanmalıyım teşekkürler..

o personel için 15 günlük iptal bildirge vermeniz gerekir

Ynt: -ek bildirge-

bildirge iptal butonunu kullandığım da sistem komple o ay bıldırgeyımı iptal edıyor yoksa personel seçıp personele ait bilgilerimi iptal edıyor? teşekkürler..

Merhaba,

hem 05510 hem de 06111 teşviklerini birlikte verdiğimiz prim bildirgelerinde bazı dönemler için 06111 haksız yere teşvikten faydanılmış, bu durumda iptal/ek bildirge vermem gerekiyormuş.

Sormak istediğim iptal bildirgesi verilirken asıl nitelikteki bildirgenin üzerinde kanun no "06111 (05510)" yazılı.
İptal bildirgesini elde yazarken sadece 06111 yazmam yeterli mi? 05510 u da yazarsam o da iptal oluyor. Ancak kurumdan gelen yazıda Asıl/Ek bildirgeler için kanun türü seçilmeksizin ibaresi var. Ek bildirgelerde 5510 indirimi düşülmeyecek mi?

Bildiğim kadarıyla ek bildirgede de 5510'u belirtemezsiniz.Çünkü biliyorsunuz o kanunu kullanmanın da şartları var.Bildirgenin süresinde verilmesi gibi..Aynı olayı bende yapmıştım.Dönemi dışındaki ek bildirgelerin her biri kanun numarası yazılmadan ve indirim uygulanmadan verildi.

teşekkür ederim Tahsin Bey,
peki iptal bildirgesinde belirttiğim şekilde hem 05510 hemde 06111 mi seçilmeli.. ben sadece 06111 seçtim.

Tabiki.Hangi kanun maddesine göre verdiğiniz bildirgeyi iptal ediyorsanız o kanun maddesini de yazacaksınız.5510 ve 6111 kanunlarına göre bildirgeler ayrı ayrı verildiğinden,bunlar için verilen her iptal bildirgede o kanun numaralarını belirtmelisiniz.
Bu yılın mart ayında 2014 yılına ait 4-5 tane bildirgede iptal ve eklerim olmuştu.Aynen bahsettiğim şekilde işlemleri yapmıştım.

5510 ve 6111 aynı bildirgede verilmişti. Tek sigortalı var çünkü.
o halde iptal bildirgesine kanun türü olarak 06111(05510) yazayım..
çok teşekkür ederim Tahsin Bey.