Ek/İptal Bildirge

Selin Gülgün

Katkı Sunan Üye
Merhabalar,

ağustos-2019 dönemine ait bildirgeyi düzenlerken; 31/08/2019 da işten ayrılan personelin sigorta prim kazancına sehven ikramiyeyi dahil etmeyi unutmuşum. brüt 2.693 TL, ikramiye 500 TL toplam kazanç 3.193 TL sigorta primine tabi olması gerekirken, ikramiyesiz 2.693 TL prime tabi tutmuşum.

Daha süresi geçmedi bildirge vermenin..
İşten ayrılan personel olduğu için hiç iptal/ek bildirge yapmayayım mı? yada yapayım mı karar veremedim.. Birde işverene verilecek sigorta prim bildirgesi hangisi olacak.. ilk yapılan hatalı olan mı, iptal bildirgesi mi yoksa ek bildirge mi?

İşten ayrılma Bildirgesinde İkramiyeyi bildirmiştim o yüzden tereddüt ettim

Son düzenleme:
Merhaba
Bildirgeyi düzeltmezseniz ek kazancı vergilendirmemiş olursunuz.Nihayetinde muhtasarda gelir vergisine dahil etmeyecekmisiniz? O halde bildirgeyi de düzeltmeniz gerekecektir.
İptal değil ek bildirge vereceksiniz.İkramiye kazancını "ek kazançlar" bölümüne yazacaksınız,fakat bildirgeye gün sayısı yazmayacaksınız yani gün sıfır olacak.Öyle tahmin ediyorum.Ama ola ki sistem bu şekilde kabul etmezse, mecburen o kişi için önce iptal bildirge sonra da 3193 olarak ek bildirge vereceksiniz.
Bugün bence bu işlemi yapın. Mükellefe ek külfet olarak sadece ikinci bir damga vergisi tahakkuk edecek.Primi ek külfetten saymıyorum.Bildirgeyi ilk halinde doğru verseydiniz zaten bunu ödeyecekti.

Merhaba
Sanıyorum sistemsel bir sıkıntı oldu. mesajlarınız toplu halde geldi ancak şimdi görebildim.Yanıtımıda yazdım.Değerlendirin, tekrar görüşelim gerekirse.
İyi çalışmalar

Son düzenleme: