Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhaba arkadaşlar, doğum izni devam eden bir işçi ile alakalı olarak; eksik gün bildirim formu sgk ya aylık bildirge onaylandıktan sonra gönderilse sorun olur mu acaba?
Eksik gün bildirim formunu vermenin son günü her ayın 23'dür. Yani aylık bildirge son günü ile aynı. 23'ünden sonra verirseniz kabul etmez kurum eksik günü ve sizden ek aylık bildirge isteyerek eksik kalan günü tamamlatır ayrıca ceza keser.
Ancak işgöremezlik raporundan kaynaklı eksik günlerde bir istisna var. İstirahat raporu sonradan düzenlenebilir nitelikte bir belge olmadığından eksik gün formunu ayın 23'ünden sonra verseniz dahi kurum kabul ediyor ceza kesmiyor.
Sanırım sorumu tam ifade edemedim, mart ayı eksik gün bildirim formunu mart ayı sgk bildirgesinden önce vermesem de atıyorum 15 nisanda aylık bildirgeyi onaylasam 20 nisanda eksik gün bildirim formunu versem sorun olur mu demek istedim.