Eksik Gün Bildirimi Hakkında

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sersanem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
arkadaşlar öncelikle foruma yeni üye oldum güzel bir çalışmaya imza atılmış emeği geçenlere şimdiden teşekkür ederim.eksik gün bildirimi hakkında bir sorum olacak
2014/01 döneminde çalışan bir sigortalım 01/01/2014 te çıkış yapmış burdan hizmet listesine 1 gün hizmeti yansımış.aynı işçi 14/01/2014 tarihinde tekrar işe girmiş burdan sonraki dönemde de 10 gün çalıştı 8 gün de eksik
gün bildirimi hizmet listesine yansımış.biz eksik gün bildirimini online olarak verdik ama kuruma elden puantaj kayıtlarıyla birlikte götürmeyi unuttuk.kurum işçilerle alakalı eksik bildirilen günleri 30a tamamlayacak şekilde
ek bildirgeyle elden bildirmemizi istedi ben ek bildirgeye bu işçiyle alakalı kaç gün çalıştı bildirimi yapmam gerekiyor yardımlarınızı bekliyorum.

Eğer aylık bildirgede;
1. satır bir günlük kananç/ çıkış tarihi/nedeni kısmı
2. satır 14/01 giriş tarihli ve 18 gün ve kazanç olarak bildirdi iseniz hiç bir şey yapmayacaksınız.
Anladığı kadarı ile 14/01 giriş yaptığı dönemde 10 gün çalıştı 8 gün eksik gün olarak bildirdiniz. Bu durumda gün ve kazanç 18 güne karşılık olacak şekilde ek bildirge vereceksiniz.

16.01.2013 tarihinde işe başladım ve aynı gün ssk ödemesini başlattılar.2014 ocak ayında tam çalışmama rağmen primlerim 15 gün ödenmiş. serbest muhasebeci mali müşavirimize durumu açıkladığımda bana bi yanlışlık olduğunu o yüzden eksik yatırılmış olduğunu söyledi.ve bugün şubat ayı primlerinin de 15 gün yatırıldığını gördüm.16.03.2013 tarihinden itibaren bu güne kadar çalıştığım halde 2014 yılı ocak ve şubat aylarında yapılan bu kesintiler hakkında ne gibi hakkımı arayabilir yardımcı olur musunuz.

16.01.2013 tarihinde işe başladım ve aynı gün ssk ödemesini başlattılar.2014 ocak ayında tam çalışmama rağmen primlerim 15 gün ödenmiş. serbest muhasebeci mali müşavirimize durumu açıkladığımda bana bi yanlışlık olduğunu o yüzden eksik yatırılmış olduğunu söyledi.ve bugün şubat ayı primlerinin de 15 gün yatırıldığını gördüm.16.03.2013 tarihinden itibaren bu güne kadar çalıştığım halde 2014 yılı ocak ve şubat aylarında yapılan bu kesintiler hakkında ne gibi hakkımı arayabilir yardımcı olur musunuz.

Muhasebeciye gidip neden eksik gösterdiğini sorun.Eksik olması için bir raporunuz veya puantaj kaydı falan olması gerekiyor ama siz tam çalıştım diyorsunuz.Yine yuvarlak bir cevap verip sizin göndermeye kalkarsa tam çalıştığınızı ama eksik yatırıldığını SGK'ya gidip şikayet edeceğinizi söyleyin.Ya Ocak ve Şubat ayı bildirgelerini düzeltsinler ya da gidip SGK'ya şikayet edin günlerim eksik gösteriliyor tam çalışmama rağmen diye.

Muhasebeciye gidip neden eksik gösterdiğini sorun.Eksik olması için bir raporunuz veya puantaj kaydı falan olması gerekiyor ama siz tam çalıştım diyorsunuz.Yine yuvarlak bir cevap verip sizin göndermeye kalkarsa tam çalıştığınızı ama eksik yatırıldığını SGK'ya gidip şikayet edeceğinizi söyleyin.Ya Ocak ve Şubat ayı bildirgelerini düzeltsinler ya da gidip SGK'ya şikayet edin günlerim eksik gösteriliyor tam çalışmama rağmen diye.

teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için.aynı zamanda 21 şubatta sözlü olarak istifamı bildirdim kabul edildi.yasal ihbar süremi dolduruyorum şuanda halen çalışmaya devam ediyorum.kıdem tazminatı talebinde de bulundum.çünkü 1 yılı aşkın süredir çalışıyorum.
işverenlerim eksik prim ödemeleri hakkında bizim haberimiz yoktu deyip işin içinden çıkıveriyorlar ve ben serbest muhasebeci mali müşavirimize kendi imkanlarımla ulaşamıyorum ofisinde olmuyo her aradığımda ama bi şekilde sabah bi yolunu bulup ulaşmaya çalışıcam.