personel maaş programı

Eksik Gün Bildirimi

accountmanager

Katkı Sunan Üye
Merhaba,
Bir personelimiz ameliyat için şirketten izin aldı. Şirket sahibi de bana personelin çalışmadığı günler için ssk dan para aldığını dolayısıyla da bizim şirkette bulunmadığı günlerin primini ödemememiz gerektiğini söyledi. Bu durumda ben o kişinin o aydaki primini eksik gösterip eksik gün bildirimi mi göndereceğim sskya. Bir de personel sskdan nasıl para alacak, benim yapmam gereken birşey varmı ? Bu işlemi ilk defa yapacağım. Detaylı bilgi verebilirseniz sevinirim.

Ynt: Eksik gün bildirimi

Hastalığı sebebiyle geçici iş görenmezliğe uyrayan sigortalının,bu tarihten önceki bir yıl içinde 120 gün hastalık sigortası primi ödemiş bulunamsı halinde,geçici işgöremezliğin üçüncü gününden başlamak üzere geçici işgöremezlik ödeneği alabilir.Bunun için vizte kağıdı ve iş başı kağıdı ile Kuruma müracaatı gerekir.

Geçici iş göremezlik süresi kadar ay içinde noksan gün bildirimi yapabilirsiniz. Bunun için, geçici iş göremezlik raporunun bir örneği Ek-8 bildirim formu ekinde Kuruma gönderilmelidir. Bildirim ilgili bulunduğu ayı takip eden ayın sonuna kadar Kuruma verilmeli.Bu ara da ayın 30 veya 31 çekmesi durumuna göre ay içinde çalışma süresi değişmektedir.Yani parmak symanız gerekebilir.

eğer 20 günü geçen istirahat var ise işalandan kurul raporu almasını isteyin.

müfettiş ' Alıntı:
Bu ara da ayın 30 veya 31 çekmesi durumuna göre ay içinde çalışma süresi değişmektedir.Yani parmak symanız gerekebilir.

SSKda bütün aylar 30 gün olarka dikkate alınmıyor mu ?

ücret bordrosu aylık ücret üzerinden yapılmıyorsa ücretsiz izin, hastalık gibi durumlarda eksik gün bildirmelisiniz.