personel maaş programı

Eksik Gün Bildirimi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan odemirkol
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

odemirkol

Katkı Sunan Üye
Merhabalar,
Eksik gün bildirimlerinin artık çalışma bakanlığına da gönderileceğine dair bir şey duydum ama hiç bir yerde yazmıyor.Bilgisi olan arkadaşlar varsa paylaşırsa sevinirim.
Saygılar...

degerli ödemirkol

bakanlıkla ilgisi yok sadece baglı bulundugunuz sigorta müdürlügüne vermeniz yeterli

taner ozturk

Sayın Ö.Demirkol konuyla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının sitesinde gerekli açıklama var.Ayrıntılı bilgiyi oradan alabilirsiniz.Ben kısa bir açıklamayı size gönderiyorum..

"5401 sayılı Kanun 19.07.2005 tarihli ve 25880 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır."
Bu kanuna göre;

İşverenler,işe aldıkları veya herhangi bir nedenle iş sözleşmesini sona erdirdikleri işçilerini, izleyen ayın 15'ine kadar aylık bildirimlerle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bildirecekler.

2821 sayılı Sendikalar Kanununun 62.maddesinde yapılan değişiklikle 19.07.2005 tarihinden itibaren işverenler işçi giriş ve çıkış bildirimlerini bölge müdürlüklerine değil, sadece Bakanlığa göndereceklerdir.

tanerozturk' e katılıyorum. İlgili kanunda bahsi geçen mevzu Ek-1 (işçi giriş bildirim listesi) ve Ek-2 (işçi çıkış bildirim listesi) hadisesidir. Daha önceleri çalışma bakanlığı ile bölge çalışma müdürlüğüne gönderdiğimiz bu belgeler bundan böyle sadece çalışma bakanlığına gönderilecektir.