personel maaş programı

Eksik Gün Hakkında

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan alper
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

alper

Katkı Sunan Üye
Prim ödeme gün sayısını doldurmuş fakat yaş haddinden dolayı emekliliğini bekleyen bir SSK mükellefinin primleri 30 gün değil de 8 günden yatarsa sağlık sigortasından faydalanmaya devam edebilir mi?

30 gün üzerinden yatmaya devam ederse bu durum kişiye bir fayda sağlar mı? Gününü doldurmuş çünkü yaştan dolayı bekliyor...

peki eksik gün nedeni nedir?

30 günden yatırırlırsa hakedeceği emekli maaşında artışa neden olur.!

Şu anda çalışıyor olduğu yerden ayrılacak bu kişi. Yeni işvereni de 30 günlük SSK primi ödemek istemiyor. Ama işçisini mağdur etmek de istemiyor. Sağlık sigortasından mahrum kalmayacak ise eksik yatırmak istiyor.

şimdi bu personeli eksik gün olarak nasıl gösterecek onu bilmiyorum ama part olarak gösterip aylık pirimini 15 gün üzerinden gösterirse sağlıktan yararlanır tabiki.

ama eksik gün göstermesinde ki gerekçsi ne olacak işverenın burada onu anlayamadım. eksik gün gösterildiğinde bir personel eksik gününü belirten ek-8 formu doldurulmalı ve eksik günün nedenını ispatlayan belge ile ssk ya vermesi zorunludur.

iyi çalışmalar

İşçi ile işveren arasında noterde bir sözleşme yapılsa ve bu sözleşmede ayın hangi günleri çalışılacağı belirtilse; bu sözleşme yeterli olur değil mi?
Eksik gün bildirim formu ile birlikte SSK'na verilir.

kısmi süreli iş sözlşemesinini taraflar arasında imzalanıp fotokopisinin sskya bildirilmesi yeterli. ama arkadaşların dediği gibi ayda 15 gün falan gösterilmesi sağlık yardımından faydalanma adına daha iyi olur

60 günü son 6 ayda olmak kaydı ile son 1 senede 120 günü varsa sağlıktan faydalanabiliyor. diye biliyorum ama emin değilim .

kendisi için 90 bakmakla yükümlü olduklarına tedavi gününden 1yıl içinde olması gereken prim süreleri.