Eksik Gün

Zeynep Elif

Katkı Sunan Üye
İyi akşamlar,

Bugün SGK ile yaptığım görüşmede, şubat ayına ait istirahatlerin 1 günlük de olsa bildirilmesi gerektiğini söylediler.Bu bildirim zorunlu mu?
Ve 3 günlük istirahat için 29-3=26 gün olarak mı bildireceğim?

Teşekkürler...............

İstirahat raporları için bordroda kesinti yapacaksanız, aylık bildirgede "01" istirahat kodu ile bildirmek koşulu ile eksik gün bildirirseniz ayrıca rapor giriş yapmanıza gerek bulunmamaktadır. İlla rapor girişten onay yapmak istiyorum diyorsanız ilgili açıklamalarda kişi sınırlaması olmadığından 1 gün dahi olsa yapılmalı (Eğer aylık bildirgede bildirilme koşulları sağlanmıyorsa zorunlu)

Günaydın,
Aslında SGK'ya sorum şöyleydi; e-ödenek online işgöremezlik sisteminden bir personelin 1 günlük istirahati için mail geldi, mailden birkaç gün sonra çalışılmadığına dair bildirim girişinden raporu onaylamak için girdiğimde rapor yoktu, acaba 1 gün olduğu için hastane silmiş olabilir mi diye sordum, cevaben 1 gün de olsa şubat olduğu için bildireceksiniz dediler, tabi raporum nereye gitti ona cevap vermediler.

Hastaneler bazen girmiyor raporları ama mail gelmesine rağmen gözükmemesi garip. 1 günlük olduğu için onay vermesenizde cezası yok. Bordroda eksik gün göstererek kesinti yapın yeterli. Aylık bildirgede 01-istirahat kodu ile eksik gün gösterirseniz onaylanmış gibi sayılıyor rapor zaten. Ama ne olur ne olmaz ben giriş yapayım diyorsanız manuel rapor girişi bölümünden giriş yapın raporu.

1 günü kesmeyip 30 gün gösteremez miyim?Ben öyle yapmayı düşünüyordum şimdi tereddüt ettim.Şubat 28 çekse 28-1=27 ve 3 gün eksik olduğu için bildirmem gerekebilir ama 29 olduğuna göre 29-1=28 2 gün eksik, 2 günü kesmeyip tam bildirsem........

İsterseniz tam bildirebilirsiniz. Bildirirken "çalışmamıştır" işaretleyin.
Rapor görünmüyorsa "arşiv" kısmına bakabilirsiniz. Ödeme yapılmayan raporları arşiv kısmına attıkları söylemişlerdi.