Eksi̇k İşçi Bildirilen İşyeri

evet en mantıklısı işçiyle görüşüp aksi yönde bir ifade vermeyeceğinin sözünü alarak, 05/06/2014 tarihinde geriye dönük çıkışını elden verip, haziran ayına ait 1 günlük ek aylık prim ve hizmet bildirgesi düzenleyerek kuruma vermek galiba. en az maddi zarar alacağımız yöntem bu gibi gözüküyor.

arkadaşlar şimdi 04/06/2014 tarihinde çıkışını yapmayı deniyorum internetten. onay ekranına geldiğimde ""Dikkat! Bildirgeyi onaylarsanız, Yasal Süresinde bildirmediğinizden Asgari ücret tutarında İdari Para Cezası uygulanacaktır." uyarısı alıyorum. geç verilen işten ayrılış bildirgelerinin cezası asgari ücretin 1/10 u değilmi? onayladığımda asgari ücretin tamamı tutarında ipc mi kesecek şimdi? bu uyarıdan bunu mu anlamalıyım?

dostum kuruma gittim 1 saat önce. onlar bizden daha bihaberler herşeyden. memura diyorumki ne kadar ipc kesilir? "onu bilemem sistem verecek rakamı" diyor. internet üzerinden geriye dönük çıkış yapıp ek aylık prim ve hizmet belgesiyle geleyim o zaman size diyorum. "10 günü geçmiş çıkışı internetten veremezsin sistem almazki bize kağıt ortamında getireceksin" diyor. halbuki sistemden çıkışı yapılabiliyor. neyin ne olduğundan haberleri yok yani. tatmin edici bilgi alamadım ne yazııki memurdan bile. sadece dilekçeleri yazıp bildirgeleri getirdiğimde denetime sevk edileceği konusunda doğru bilgi verebildi. kararı denetim verecek biz değil dedi.