fonradar

Elektronik Defter ve Elektronik Fatura Zorunluluğu

terapist13

Katkı Sunan Üye
Üyelik
26 Mar 2007
Mesajlar
505
Konum
izmir
Elektronik Defter ve Elektronik Fatura Zorunluluğu kapsamı içinde yer alan mükellefler; 6/6/2002 tarihli ve 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (III) sayılı listedeki malları imal, inşa veya ithal edenler ile bunlardan 2011 takvim yılında mal alan mükelleflerden 31/12/2011 tarihi itibariyle asgari 10 Milyon TL brüt satış hasılatına sahip olanlar. Denmektedir. Bu alanda üretim yapanları anladık ama bunlardan mal alanlar deyimi pek açıklayıcı değil. Listeye baktığımızda listede karışık. Bu maddeyi nasıl yorumlamak gerekir. Bedeli ne olursa olsun listede sayılan mallardan her hangi birinin alımını yapmış iseniz , tebliğ kapsamında kayıtların elektronik ortam damı tutulması gerekiyor.
 
Bu mükelleflerden mal alışınız bulunuyor ise ve tebliğde belirlenmiş olan Limitlerde brüt satış hasılatınız var ise( bu ürünlerle ilgili) sizinde elektronik defter ve fatura kullanma zorunluluğunuz olacaktır.

Saygılarımla,
faruk
 
Sayın farukustun, mal alışları kısmı bu işin ticaretini yapanmı yoksa tüketim amaçlı alanmı kısmı net değil aklıma takılan kısım burası. Sanırım mal alanlar bu işin ticaretini yapanları kapsamakta yoksa bir çok irili ufaklı firma bu zorunluluk kapsamına girer.
 

Benzer konular

Üst