Emekli Çalışan Sehven Normal Sgk

mes_ar

Tanınmış Üye
Üyelik
23 Mar 2007
Mesajlar
2,028
Konum
İSTANBUL
Merhaba arkadaşlar, ekimde, bir vakfa emekli olarak girişi yapılan bir kişinin, ekim ve kasım ayları aylık sgk bildirgeleri sehven normal sgk lı şeklinde yapıldı,
ne yapmalıyım sizce :(
 
bir dilekçe ekinde ilgili aylar ile ilgili iptal - ek bildrge hazırlayıp verin.
 
..............Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü’ne
Müdürlüğünüzde, …………………….. sicil sayılı dosyada işlem gören, ……………………… adresinde kurulu işvereniz.
…. Aylarında …… isimli sigortalılar için sehven 01 TÜM SİGORTALI KOLLARINA TABİ belge türü ile aylık prim ve hizmet belgesi vermiştik. Ancak kayıtlarımızın kontrolü esnasına bu kişilerin yaşlılık aylığı aldıkları tespit edilmiştir. Bu nedenle durumun düzeltilmesi için 01-TÜM SİGORTA KOLLARI İPTAL belge türü ile 01-SGDP belge türü ile de EK aylık prim ve hizmet belgesi verilmektedir.

Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliğinin 110. maddesiyle 2008/93 sayılı Genelge uyarınca incelemeye gerek kalmaksızın işleme alınması ve idari para cezası uygulanmaması gerekmektedir.
 
iptal ve asıl (sgdp) olarak bildirimler hazırlanıp bağlı olduğunuz müd. gitmelisiniz. Şahıs, gün ve kazanç rakamları değişmeyeceği için ipc kesilmeden işiniz yapılacaktır.
 
Telaş yapmanıza gerek yok. Sigortalıdan sigorta kolu tercih bildirimi formunu imzalatmanız gerekmekte (SGDP olarak ). İlgili aylar için iptal ve ek bildirge vereceksiniz. bu işlemleri yaptıktan sonra sigortalı yanlış giriş işleminden dolayı alamadığı maaşını alır. İyi günler...
 
Daha önce ilgili aylarda başka bir sigortalı için sgdp bildirge verilmedi ise ek değil asıl olur.
 
Arkadaşlar şahıstan henüz emekli maaşı alamadığına dair bir bilgi gelmedi, ek ve asılları internetten mi göndereceğim?
 
sayın mes_ar yukarıda örneğini verdiğim dilekçeyi ile iptlal-ek bildirgeleri kağıt ortamında vereceksiniz.
 
Peki arkadaşlar, iptal bildirgeyi hazırlarken kanun kısmına 5510 sayılı kanunu yazacak mıyız? Şimdi bu kişi için ekim ve kasım aylarında %37,5 - %5 (5510 say.kan doğ.ind.) =%32,5 prim ödendi. Ben her iki ayın iptal ve asıl (SGDP olmadığı için) bildirgelerini dilekçe ile sgk ya verdiğimde bana nasıl tahakkuk yapılacak? Fazladan ödenen %,0,5 mahsup mu edilecek aralık ayı sgk sından? Bu durumda aralık ayı sgk ödemesini de yine dilekçe ekinde elden mi ödemem gerekecek sgk veznesine?
 
Asıl bildirimin aynısını sadece ilgili kişiyi yazarak ve iptal seçeneği işaretleyerek hazırlayacaksınız. Normal bildirgeden düşen prim sgdp bildirinden doğandan fazla olur ise ileriki ay bildirgelerinden mahsup ettirebilirsiniz, fark ödeme çıkıyor ise işlem sonrası banka sisteminde borç çıkacaktır. Ödemenizi banka aracılığı ile yapabilirsiniz.
 
Üst