Emekli Çalışanın İşten Ayrılması

Meralll

Katkı Sunan Üye
Üyelik
13 Eki 2006
Mesajlar
183
Merhabalar....
SSK'dan emekli olan bir işçi şirketimizde çalışıyordu.
Sağlık sebeplerinden dolayı işi bıraktı. Emeklilerin işsizlik sigortasından yararlanmadığını biliyorum. Yinede iş kurumuna çıkış bildirgesi verecekmiyiz ? Yoksa sadece EK2 mi düzenlenecek. ?
Bilgilendirirseniz sevinirim.
 
çıkan emekli için iş kurumuna iab vermenize gerek yok . fakat ek2 düzenleyip Çalışma genel müdürlüğüne bildirimde bulunmalısınız (izleyen ayın 15 ine kadar)

sizinde dediğiniz gibi emekli için işssizlik sigortası kesintisi yapılmadığı için iab formunu iş kurumuna verme durumunda değilsiniz.

iyi çalışmalar..
 
arkadaşlar biz işçi giriş çıkışlarını çalışma bölge müdürlüklerine 5 senedir bildirmiyoruz bir kaç arkadaşla görüştüm onlarda vermediklerini söylüyor sadece ssk'da titiz davranıyoruz
 
Bölge müdürlüklerine bildirim kaldırıldı sadece Çalışma Genel Müdürlüğü - Ankara 'ya bildirmeniz gerekiyor işci giriş ve çıkışları(ek-1 ve ek-2)

herhangi bir tesbit sonrasında her çalışan için bir asgari ücret tutarında İPC kesilmesi kaçınılmaz olabilir.

Şunuda belirtmeliyimki her form ve bildirgelerin online olarak elektronik ortamda bildirildiği günümüzde gereksiz bir kırtasiyecilikten başka bir sey olmadığuna inanıyorum bu Ek -1 ve Ek-2 bildirgelerinin .. zaten burada ne devleti zarar uğratıyoruz nede vergi kaçırıyoruz sadece şekilsel bir uygulamadan dolayı gereksiz yere İPC salınabiliyor.

İşci giriş ve çıkışlarının çok yoğun olduğu şirketlerde çok daha sıkıntılı bır durum yaratabiliyor...

İyi Çalışmalar
 
Üst