uyumsoft

Emekli çalışanın Rapor ücretini işverenmi karşılıyor?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan trmersin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

trmersin

Katkı Sunan Üye
Sevgili üstadlarım.
Emekli bir çalışanımız, 20 gün rapor aldı. Normal çalışan gibi raporunu getirdiğinde eksik gün bildirip parasını almak üzere SGK'ya gönderdik. Ancak SGK'da, "siz emekli olduğunuz için kurumumuz ödeme yapmıyor,çalışmadığınız günlerin ücretini işveren ödeyecek" şeklinde söylemişler. Merak ettiğimiz konular şunlar:
1. Emekli çalışanın raporlu olduğu günlerin ücretini işverenmi öder.
2. İşveren öder ise, eksik gün bildirilmeyecekmi, tammı bildirilecek. Biz eksik bildirmiştik düzeltmemi vermemiz lazım.
3. Bildirgede yada resmi anlamda hiç beyan edilmeyecekmi. Usulü nedir?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Ynt: Emekli çalışanın Rapor ücretini işverenmi karşılıyor?

Emekli olalar için sadece iş kazası olması durumunda sgk ödeme yapar. Diğer raporlarda ne sgk nede işverenin ödeme yapma zorunluluğu yoktur. İşveren ister ise tam ücret öder ister ise kesinti yaparak eksik gün bildirir.

Eksik gün bildiren işveren eksik gün bildirimine evrak eklemeden mi ( Rapor olmadığı için) sgk ya verir?

Çalışanımız rapor almış,öyleyse ben raporu ekleyip eksik gün bildiriyorum ve maaşından kesiyorum. Çok teşekkür ederim.

T U R K O ' Alıntı:
kerem81 ' Alıntı:
... ( Rapor olmadığı için) ...
??? :o

Bizimde bir çalışanımız Bu ay için de hasta olduğu için işe gelmedi ancak rapor istediğimde doktor rapor vermedi çünkü sgk ödemiyormuş dedi ! Ben rapor getirmesini söylediysemde başaramadım ! Ondan sordum acaba doğru mu diye. Ama sanırım problem bizim çalışanda.

kerem81 ' Alıntı:
T U R K O ' Alıntı:
kerem81 ' Alıntı:
... ( Rapor olmadığı için) ...
??? :o

Bizimde bir çalışanımız Bu ay için de hasta olduğu için işe gelmedi ancak rapor istediğimde doktor rapor vermedi çünkü sgk ödemiyormuş dedi ! Ben rapor getirmesini söylediysemde başaramadım ! Ondan sordum acaba doğru mu diye. Ama sanırım problem bizim çalışanda.

Eksik gün olarak bildirirseniz mutlaka bir belge göstermek zorundasınız. İşe de gelmediğine göre doktora gitmemiş de olabilir. Sizden izin aldıysa eğer ücretsiz izinli de gösterebilirsiniz. Yok izinsiz gelmedi ve gelince hasta olduğunu söyledi ise bence ihtar verin. Bir daha aynı şeyi yapacak olursa da takdiri size kalmış artık....

Çok eski bi çalışan yanlış birşey söyleyeceğini düşünmüyorum. Bence doktor sgk para ödemediği için roporla uğraşmak istemedi ve vermedi, çalışana da böyle söyledi. Sanırım bordroda tam göstermekten başka çarem yok. Ücret kısmı ise işverene kalmış.

a. Tam gösterirsiniz.
b. İşe gelmediği için tutanak tutarsınız
c. ücretsiz izin yazısı hazırlarsınız.
Seçmek size kalmış, b veya c seçerseniz belge fot. eksik gün formuna ekleyebilirsiniz.