personel maaş programı

Emekli Dul Ve Yetimlere Evlilik Yardımı Hakkında

11,1,2005 tarihinde evlendim.eşim ssk.emekli dul ve yetim maaşı alıyordu.evlendikten sonra anne maaşı almaya devam ediyor.benim sizden öğrenmek istediğim ,çeyiz yardımı aldığı takdirde annesinin alacağı maaştan kesiliyor mu? Şimdiden desteğiniz ve bu forum sayfasını paylaştığınız için teşekkür ederim. ÇETİN -VESİLE GÜNDÜZ

merhabalar, Sayın çetin gündüz;

EVLENME YARDIMI
Sigortalının ölüm aylığı alan kız çocukları evlenirlerse yazılı talepte bulunmaları koşuluyla aylıklarının iki yıllık tutarı kendilerine evlenme yardımı olarak verilir. Evlenme yardımı alan kimse bu iki yıllık süre içinde boşanır veya dul kalırsa iki yıl doluncaya kadar yeniden aylık bağlanmaz. Diğer hak sahiplerinin aylıktaki hisseleri iki yıl sonunda yeniden belirlenir. Evlenme yardımı istemeyen kız çocuğun iki yıl içinde dul kalması ve yazılı müracaatta bulunması halinde dul kaldığı tarihi izleyen dönemden itibaren aylık bağlanır.

buradan da anlaşılacağı üzere; diğer hak sahiplerinin aylıklarında herhangi bir kesinti yok. eşinize en son aldığı maaş üzerinden 2 yıllık maaşı ödeniyor. diğer hak sahiplerine de dokunmadan. 2. yılın sonunda diğer hak sahiplerine de, normalde eşinizinde alması gereken yetim aylığı diğer hak sahibi yada sahiplerine orantılı dağıtılıyor.

selam ve saygılarımla;